Dronningen om gemalens sygdom: -Det er hårdt

Da prins Henrik blev ramt af demens, tog det hårdt på dronning Margrethe.

Dronning Margrethe fortæller, at det var hårdt at være pårørende til en med demens, som prins Henrik led af. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Mads Nissen/Scanpix 2018
Dronning Margrethe fortæller, at det var hårdt at være pårørende til en med demens, som prins Henrik led af. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER Foto: Mads Nissen/Scanpix 2018
Udgivet Opdateret

I september 2017 blev offentligheden vidende om, at prinsgemalen, prins Henrik, led af demens. Da forklarede Kongehuset, at diagnosen blev stillet efter et hold af specialister havde undersøgt prinsen grundigt.

Det var en hård tid for dronning Margrethe. Det lukker hun op for i et interview med Alt for Damerne.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det er hårdt

Prinsgemalen gik bort den 13. februar 2018 efter et længere sygdomsforløb. Op til sin død havde prins Henrik været indlagt i flere uger.

Prins Henriks sidste tid var hård for dronningen, der forklarer, at han ikke havde det ret godt. Derfor var det både en lettelse for ham, men også for hende, da han gik bort.

– Ja, det er svært at sige højt. Det lyder ikke rart, når man siger det. Men jeg var glad for, at han ikke skulle blive ved længere, end han gjorde. For hans egen skyld. Og også for min. Det er hårdt at være pårørende til et menneske, der er ramt af demens, for det menneske ændrer sig. Det er ikke det samme menneske, som man har været sammen med i mange år, siger dronningen i interviewet.

Fortæller om Henriks død

I årene efter prinsgemalens død har dronning Margrethe åbnet op for, hvordan hun har oplevet ikke at have sin mand ved sin side.

Særligt var hun overvældet af al den opmærksomhed, som dødsfaldet førte med sig. Det forklarer hun om i bogen Dronning Margrethe, der udkom i 2019. Hun følte, at offentligheden viste hende megen sympati.

En sympati hun godt kunne have undt sin mand at opleve, forklarer hun i bogen.

Powered by Labrador CMS