Dronningen fejres med en fødselsdagsskål

Carlsberg lancerer i anledningen af dronning Margrethes 80-års fødselsdag en helt særlig pilsner.

Udgivet Opdateret

Set i lyset af den tid, vi befinder os i lige nu, så er der ikke meget at fejre. Myndighedernes retningslinjer i forbindelse med coronavirus er af Kongehuset blevet taget meget alvorligt. Det har betydet, at fejringen af dronning Margrethes 80-års fødselsdag er aflyst.

Men nu forsøger Carlsberg med en ny pilsner alligevel at fejre majestæten, sådan så det stadig overholder myndighedernes anbefalinger. Det skriver bryggeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Guldskrift og fødselsdagshilsen

Den 16. april fylder Danmarks regent 80 år, men fejringen er i særdeleshed blevet ødelagt ovenpå coronavirus-udbruddet. Det er netop derfor, at Carlsberg har ændret planerne lidt.

Bryggeriet har nemlig justeret lidt på lanceringen af en særlig fødselsdagsversion af Carlsberg pilsneren, så danskerne har mulighed for at skåle for dronningen derhjemme.

– Carlsberg har skabt en fødselsdagsversion af Carlsberg pilsneren med guldskrift og fødselsdagshilsen for at fejre Hendes Majestæt Dronningens runde fødselsdag. Nu er omstændighederne helt anderledes, og vi ser derfor fødselsdagsflasken som en mulighed for danskerne til at fejre Hendes Majestæts fødselsdag ved at skåle hver for sig og dermed vise sammenhold ved at skåle på afstand, siger Christopher Bak Billing, marketingchef for Carlsberg i Danmark.

Hof er tilbage

Men det er ikke den eneste hyldest, som bryggeriet står bag i anledningen af regentens runde fødselsdag. Tidligere på året genindførte Carlsberg kaldenavnet Hof.

Kælenavnet kommer af, at bryggeriet i den 3. februar 1904 blev leverandør til Det Kongelige Danske Hof, og det fik danskerne til at omtale øllen som Hof. Siden har Carlsberg taget det til sig, og i 1914 da Carlsberg pilsneren kunne fejre sin 10-års fødselsdag tog man for alvor navnet i brug og satte det på flasken.

Hvis du skal have fingre i den særlige fødselsdagspilsner, så bliver den solgt i butikkerne i ugerne omkring dronningens fødselsdag den 16. april i et begrænset antal så længe lager haves.

Powered by Labrador CMS