Dronningen bruger kun få værelser på slottet

På Buckingham Palace har dronning Elizabeth mulighed for at sprede sig ud over 775 værelser, men det er faktisk kun få, hun selv bruger.

Udgivet Opdateret

Der er rig mulighed for at fare vild på det store Buckingham Palace, der er dronning Elizabeths officielle residens i midten af London.

På trods af at dronningen har mulighed for at boltre sig på 775 værelser, så er det lige knap en håndfuld, som hun faktisk bruger.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det skriver News.com.au.

Private værelser

Dronningens skrædder gennem 25 år afslører i sin nye bog, om sit liv som skrædder for dronning Elizabeth, at dronningen kun anser få af værelserne på Buckingham Palace som værende hendes egne.

Faktisk bruger dronningen kun seks værelser ud af de 775 mulige.

Men netop de seks værelser antages for at være dronningens private, derfor har få mennesker også besøgt dem.

Én af dem er skrædderen Angela Kelly.

Privat stue

– Hendes majestæt er en meget beskeden dame og beboer kun få værelser: Hendes soveværelse, hendes private stue, hendes påklædningsværelse og badeværelse, audiensværelset, hvor hun mødes med statsministeren og andre højtstående personer og Empire Room, som fungerer som et venteværelse, forklarer skrædderen i bogen The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe.

Hun forklarer desuden, at de værelser er minimale i størrelse, hvor der ikke er plads til et væld af møbler.

Desuden fortæller hun, at det kun er dronningens mand og familiemedlemmer, der besøger dronningens private værelser, da de ansatte respekterer dronningens privatliv.

Størstedelen til ansatte

Der er dog en god grund til, at dronningen ikke gør brug af samtlige værelser. Flere af dem har helt særlige funktioner.

På paladset bliver 188 af værelserne brugt på de ansatte. Derudover er der 92 kontorer. Desuden er der 19 statsværelser.

Til gengæld er der rig mulighed for at besøge et toilet, da der er 78 badeværelser, mens der også er 52 royale- og gæstebadeværelser.

Besøgende i statsværelser

Siden 1837 har Buckingham Palace været en officiel residens for den britiske royale familie.

Foruden Buckingham Palace benytter dronning Elizabeth Balmoral Castle i Edinburgh som sin sommerresidens fra juli til september.

Når dronningen er i Skotland, er det muligt for befolkningen at se statsværelserne på Buckingham Palace. Ellers er der ikke andet, der er åben for offentligheden.

Buckingham Palace blev bygget i 1703.

Powered by Labrador CMS