Græd af glæde

Silas Holst skal for første gang være med i Cirkusrevyen som skuespiller, og det er han virkelig lykkelig for

Udgivet

I begyndelsen af efteråret sad Silas Holst i sin bil på vej hjem efter at have hentet sine to børn fra skole.

Vejret havde været godt om morgenen, så hele familien havde shorts på. Men i løbet af eftermiddagen begyndte det at øse ned.

- Vi sad drivvåde i bilen, og så brød min motor sammen, fortæller Silas Holst.

Han og hans børn blev hentet af et fejeblad, der måtte køre dem ind i nødsporet på motorvejen.

En lortedag

- Så skulle vi vente. Mine børn var trætte, og de var våde. Til sidst kunne vi ikke vente mere, og så blev vi hentet og måtte gå noget af vejen hjem, siger han.

- Altså det var bare en lortedag.

Da familien endelig kom hjem, var Silas Holst på vippen til at bryde sammen.

Men i det øjeblik ringede hans telefon. Det var Joy Maria Frederiksen, der er instruktør på Cirkusrevyen.

Hun spurgte, om han ville medvirke i revyen.

- Det eneste jeg kunne gøre var bare at sige ja og tude. Jeg tænkte: "Endelig sker der noget godt i dag", siger Silas Holst og fortsætter:

- Så vores første samtale var faktisk bare mig, der hulkede i telefon. Hun (Joy Maria Frederiksen, red.) reddede hele min eftermiddag.

Nu som skuespiller

Torsdag er der premiere på Cirkusrevyen, og det bliver Silas Holsts første af slagsen som skuespiller.

For 18 år siden var den 41-årige musicalstjerne en del af dansetruppen.

- Det var de to bedste somre i mit liv. Nu er jeg tilbage som skuespiller, men det er fuldstændig, som jeg husker det, siger Silas Holst.

Det har været en hemmelig drøm for ham at få lov til at medvirke i revyen på Bakken. En drøm han aldrig har turde at sige højt, fordi den virkede urealistisk.

Får Dirchs garderobe

Men nu er den gået i opfyldelse.

- Jeg har fået Dirch Passers gamle garderobe. Der hænger et gigantisk billede af ham i en hoppegynge. Det er ret vildt at læne sig tilbage og tænke: "Gud her sad Dirch Passer engang". Og nu er det mig, der får lov til at sidde her, siger Silas Holst.

Forud for premieren har det været svært for Silas Holst at balancere sit arbejde og sin familie.

Musicalstjernen er gift med Nicolai Schwartz og har to børn - Maggie My på ni og Bob Jones på syv - med sin eksmand Johannes Nymark og deres veninde.

- Ugen op til premieren er altid den hårdeste, fordi man er herude fra klokken 11 til 22, så mine børn sover, når jeg kommer hjem. Jeg når kun at stå op med dem klokken 6 og køre dem i skole. Det er, hvad jeg ser dem, siger han og fortsætter:

- Men når vi først går i gang med at spille, så er jeg meget privilegeret. Jeg har fri mandag og tirsdag, og jeg møder jo også først ind om aftenen.

Silas Holst har også planer om, at hans børn skal med ind og se revyen, og at de skal med til Klampenborg i weekenderne.

- Mine hunde er også med ude i garderoben. Så det er bare at pakke hele cirkusvognen om morgenen, og så skal vi på arbejde, siger han.

Datteren vil med

Hans niårige datter, Maggie My, elsker allerede revy.

- Hun vil også gerne lave teater og musicals. Hun kunne bo med mig på arbejde. Hvis hun fik lov, så ville hun være med mig hver dag, fortæller han.

Silas Holst er lykkelig over sin medvirken i Cirkusrevyen, der får premiere i aften.

- Hun er ret tit med til prøver og med mig på arbejde, og så sidder hun bare på række to i salen og stirrer i otte timer, og hun kunne sidde der otte timer mere. Hun er vild med det.

Det samme gælder dog ikke for Silas Holsts søn, Bob Jones.

- Min søn gider det ikke. Men Bakken er lige deromme, så med et turpas på armen, så er han afsted, siger han.

Ud over Silas Holst medvirker også Merete Mærkedahl, Niels Olsen, Pernille Schrøder, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard i Cirkusrevyen på Bakken.

Powered by Labrador CMS