50 år i dag

Niels Flemming Hansen har markeret sig i Folketinget, men også fået kritik for Ecco-salg. Nu er han konservativ spids til EU-valg. Han fylder 50 år den 16. maj

Udgivet Opdateret

Niels Flemming Hansen - 50 år i dag

Niels Flemming Hansen, 50 år, er De Konservatives spidskandidat til europaparlamentsvalget den 9. juni. Han er nuværende folketingsmedlem og har tidligere været EU- og Europaordfører samt formand for Europaudvalget.

Hansen har en baggrund i erhvervslivet og er medejer af en familievirksomhed, der sælger sko, inklusiv Ecco-sko. Virksomheden har været kritiseret for at fortsætte salg i Rusland efter Ukraines invasion.

I sin EU-politik har Niels Flemming Hansen fokus på sikkerhed som en central del af hans arbejde. Han ser EU som et værktøj til at styrke fælles sikkerhed, især i lyset af den aktuelle geopolitiske situation i Europa.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Egentlig var det slet ikke meningen, at De Konservative skulle stille med et folketingsmedlem som spidskandidat til europaparlamentsvalget 9. juni.

Det meddelte partiet i hvert fald selv i foråret 2023, men sådan er det alligevel endt med at blive.

Personen, der er blevet peget på, er Niels Flemming Hansen.

Han fylder 50 år den 16. maj, og partiet satser på, at han kan skabe ro i butikken efter en turbulent periode med nuværende EU-parlamentariker Pernille Weiss, som er fravalgt efter anklager om dårlig ledelse. Anklager, hun selv har afvist.

I en sen alder

Niels Flemming Hansen blev politiker i en forholdsvis sen alder. 

Som han skriver på sin hjemmeside, har den politiske interesse altid været der, men den har i nogle år været lidt latent.

I 2015 var han første gang folketingskandidat, og i 2019 blev han valgt til Folketinget.

Nu vil han altså til Bruxelles. Og han er ikke uden viden om den verden.

Niels Flemming Hansen er således EU-ordfører og Europaordfører for De Konservative, og han er formand for Europaudvalget i Folketinget.

Sikkerhed er den røde tråd

I februar blev han interviewet om sin EU-politik.

Her udpegede han sikkerhed som den røde tråd i hans EU-arbejde de næste år - såfremt han bliver valgt:

- Der er krig i Europa, en ny flygtningekrise er under opsejling, og den grønne omstilling går for langsomt. Derfor er det afgørende, at vi bruger EU til at garantere vores fælles sikkerhed, sagde han til Ritzau.

Men netop i forbindelse med krigen har Niels Flemming Hansen også været i vælten.

Lang erhvervskarriere

Han har en lang erhvervskarriere bag sig, og visse erhvervseventyr er han fortsat med. 

Han er nemlig medejer af en familievirksomhed, der sælger sko, herunder Ecco-sko.

Det er virksomheden fortsat med - også selv om Ecco har fået heftig kritik for aktiviteter i Rusland efter invasionen af Ukraine. Det har flere gange medført kritisk bevågenhed på Niels Flemming Hansen.

I efteråret 2023 udtalte han sig om sagen til Avisen Danmark:

- Vi har en lille familievirksomhed, som min far startede for 50 år siden. Vi har solgt Ecco-sko lige så længe, jeg kan huske. Virksomhedens økonomi er bundet op på salg af Ecco-sko, så hvis vi ikke solgte Ecco-sko, ville vi skulle lukke butikker og afskedige medarbejdere, sagde han til avisen.

Niels Flemming Hansen er gift, har to drenge og er bosat i barndomsbyen Vejle.

Powered by Labrador CMS