Dronningen afslører statue af dansk helt

Til minde om Bernhard Sindberg skal en statue af ham opføres i Mindeparken i Aarhus. Og dronningen deltager ved afsløringen.

Dronning Margrethe deltager ved afsløringen af bronzestatuen af den aarhusianske helt Bernhard Sindberg i august. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix
Dronning Margrethe deltager ved afsløringen af bronzestatuen af den aarhusianske helt Bernhard Sindberg i august. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En prominent gæst tager plads i Mindeparken i august, når statuen af Bernhard Sindberg skal afsløres. Dronning Margrethe deltager nemlig ved afsløringen.

Det skriver Aarhus Stifttidende.

Bronzestøbt helt

Dronningen deltager, når den bronzestøbte statue af den danske helt Bernhard Sindberg afsløres den 31. august i Mindeparken. Statuen skal rejses nær det allerede eksisterende monument for de faldne i Første Verdenskrig.

Statuen er endnu ikke kommet til Danmark fra Kina, hvor den er blevet støbt.

En særlig helt

Statuen er en tak fra Kina, fordi Bernhard Sindberg i 1937 reddede mindst 6000 kinesere fra at blive slået ihjel ved japanske bombardementer i den kinesiske by Nanjing.

Som vagt for F.L Smitdhs cementfabrik fandt han sammen med en tysk kollega på at flage med Dannebrog og det tyske hagekorsflag på taget af fabrikken. Japanerne havde respekt for tyskerne og den enlige dansker, hvorfor de undlod at angribe fabrikken.

Det bredte sig til civilbefolkningen i Nanjing, der søgte tilflugt på fabrikken. Her blev kineserne forsynet med mad, medicin og fornødenheder fra Røde Kors. alt sammen orkestreret af Bernhard Sindberg og den tyske kollega.

Aarhusianer

Bernhard Sindberg blev født i Aarhus i 1911. Men som 17-årig rejste han ud i verden og kom kloden rundt indtil han i 1937 gik i land i Nanjing.

Det er kulturrådmanden Rabih Azad-Ahmad og direktør for kultur. og borgerservice i Aarhus, Kirsten Jørgensen, der i 2017 var i Kina og aftale med kineserne, hvordan det skulle forløbe sig.

Powered by Labrador CMS