DR-direktør er nordens højstlønnede medieboss

Generaldirektøren i DR får langt mere i løn end kollegerne i tilsvarende medier i Norden.

Maria Rørbye Rønn banker sine nordiske kolleger med længder, når det gælder om at score den højeste løn. Foto: Simon Læssøe/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn banker sine nordiske kolleger med længder, når det gælder om at score den højeste løn.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

DR’s topboss, der skal holde styr på virksomheden og 3.380 ansatte fuldtidsansatte, får 3.688.115 kr. om året i lønposen.

Det er over en million kroner mere end hendes kollega i Finland, Lauri Kivinen, der er den næstbedst lønnende medieboss i norden. Han er direktør for det statsejede YLE med 3200 ansatte og tjener 2.635.255,13 kr. om året.

Nummer tre på listen er NRK’ topchef Thor Gjermund Eriksen, der får en årsløn på 2.588.301 kr. for at holde styr på 3.500 ansatte.

Og det er helt fair, at sammenligne med andre lande, lyder det fra Anders Drejer, professor i ledelse, Aalborg Universitet:

– Det viser jo tydeligt, at DR er lønførende på det her område, selv om de bliver ved med at påstå det modsatte, og man kan jo med rette spørge sig selv, hvorfor hun (Maria Rørbye Rønn, red.) skal have 50 procent mere end sine nordiske brødre og søstre, siger han til Ekstra Bladet.

Kræver generaldirektøren ned i løn

Dansk Folkeparti kræver nu generaldirektøren ned i løn:

– Det virker helt til hest, at den danske generaldirektør skal tjene en hel million mere om året end sine nordiske kolleger, siger medieordfører Morten Marinus.

– Når der er så en stor lønforskel, så synes jeg, at vi skal lære af det og sige, at lønniveauet i Danmark skal svare til det, der bliver givet i de øvrige nordiske lande, siger han.

Lønpolitik skal kigges efter i sømmene

Venstre mener, at DR’s lønpolitik skal kigges efter i sømmene.

– DR skal ikke være lønførende på hverken chef-, direktør- eller journalistplan. Det er selvfølgelig kritisabelt, når man sammenligner med andre public service kanaler i lande, som vi normalt sammenligner os med, siger medieordfører Britt Bager (V).

DR og bestyrelsesformand Michael Christiansen er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse. Han har dog tidligere afvist, at DR skulle være lønførende. Blandt andet i et debatindlæg i Berlingske:

– DR er på ingen måde lønførende – og det tror jeg faktisk, at alle med bare den fjerneste erfaring og indsigt i mediebranchen vil kunne bekræfte.

Kilde: Ekstra Bladet.

Powered by Labrador CMS