Dommens dag er kommet for Maria Hirse

Den tidligere Lykkehjulet-darling Maria Hirse skal onsdag i retten, hvor hun er tiltalt for hæleri, tyveri og våbenbesiddelse.

Sagen har været længe undervejs – også for længe, mener Maria Hirse. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Den tidligere bogstavvender på Lykkehjulet Maria Hirse skal onsdag klokken 9.15 møde i Retten i Helsingør, hvor hun står tiltalt for hæleri, tyveri og våbenbesiddelse.

Hirse blev helt tilbage i 2017 anholdt sammen med sin daværende kæreste, Bandidos-prøvemedlemmet Kim Nordal, i et lejet sommerhus i Vejby i Nordsjælland.

Ifølge anklageskriftet er de to tiltalt for at have lænset en række nordsjællandske sommerhuse for værdier. Herunder:

Et sofabord af mærket Philippe Starck, Kay Bojesen-søpapegøjer, fire sølvkandelabre og en gulvlanterne er ifølge Ekstra Bladet blandt de tyvekoster, som Hirse har forsøgt at sælge videre.

Historien har Kendte.dk tidligere skrevet om – og et sammendrag får du her:

Anholdt i sommerhus fyldt med stjålne genstande

Tyvetogterne gik galt for Hirse og eks-kæresten, da de forsøgte at stjæle de stjålne genstande.

Et af ofrene i sagen opdagede nemlig, hvad parret havde gang i, kunne Nordsjællands Politi dengang fortælle:

– En ejer så sit stjålne Philippe Starck spisebord sat til salg på Den Blå Avis (DBA). Ejeren spottede bordet i en bolig på Kystvej i Vejby. Han tilkaldte politiet og vi fandt også bordet der, fortalte Henrik Alstrup, vagtchef hos Nordsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Flere sigtelser

Af anklageskriftet, fremgår det også, at Maria Hirse siden da er blevet sigtet for våbenbesiddelse. Det er hun blevet, fordi politiet også fandt et knojern under ransagningen af sommerhuset.

Derudover er hun også sigtet for et tyveriforsøg, som hun blev anholdt for få uger efter hælersagen. Her blev hun sammen med en veninde pågrebet af en tidligere betjent, hvis grund hun luskede rundt på.

Maria Hirse forklarede dengang, at hun ikke havde til hensigt at stjæle noget, men var stoppet op ved gården fordi hun overvejede at anskaffe sig en hest.

Nægter sig skyldig

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få fat på Maria Hirse – som i øvrigt har skiftet navn til Mariia Madeleine Sea Svensson – men hun har ikke været til at få fat på.

Til gengæld har avisen talt med hendes forsvarer Henrik Stagetorn, der oplyser at hun, som hun hele tiden har gjort, vil nægte sig skyldig.

Han påpeger derudover, at Hirse i hans optik har måttet vente urimeligt længe på sagens afgørelse:

– Hun har ventet længe på at få sagen afgjort, så hun glæder sig selvfølgelig til at få sagen for retten. Det er lang tid at vente på at få en sag afgjort og blive renset, siger han til Ekstra Bladet.

Powered by Labrador CMS