Dødeligt syg med kræft

57-årige Christian Langballe, der var folketingsmedlem i otte år, er blevet ramt af en hjernetumor

Udgivet Opdateret

Det tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Christian Langballe er terminalt syg med kræft.

Det fortæller han til Kristeligt Dagblad. Christian Langballe er ramt af en hjernetumor og har fået at vide, at han ifølge statistikkerne har mindre end et år tilbage at leve i.

Langballe, der også er præst, sad i Folketinget i otte år, fra 2011-2019.

Kaldte børnene hjem

Han siger til Kristeligt Dagblad, at han blev indkaldt til scanning 10. oktober sidste år. Efter scanningen fik han beskeden.

- Jeg kaldte mine børn hjem og fandt en god flaske vin frem, og så satte vi os omkring bordet, og jeg fortalte, hvad jeg vidste. Jeg tænkte, at det var bedre at have tid til at tale om det og få sagt det vigtige, der eventuelt skal siges, end at vente, til det bliver for sent, siger han til avisen.

Ikke genvalgt

Teologiuddannede Christian Langballe er 57 år og bosat i Foulum øst for Viborg.

Christian Langballe blev ikke genvalgt for Dansk Folkeparti i 2019, og da hed det, at han var færdig med politik. Han stillede dog op igen i 2022, men blev heller ikke her valgt.

Som folketingsmedlem var han indfødsretsordfører og kirkeordfører for Dansk Folkeparti og kendt som en politiker, der ikke lagde fingrene imellem.

Skuffende valg

Da Dansk Folkeparti fik et skuffende valg i 2019 og gik fra 37 til 16 mandater, var Christian Langballe en af de mere højlydte stemmer i partiet, når det gjaldt analysen af, hvad der gik galt.

Her kritiserede han sit eget parti og sagde blandt andet, at der var brug for at skærpe den nationale profil.

Gift med regionsrådsmedlem

Christian Langballe er søn af Jesper Langballe, som også var præst og politiker og i mange år sad i Folketinget.

Han er gift med regionsrådsmedlem Lone Langballe. Han har tre børn, et barnebarn og endnu et barnebarn på vej, skriver Kristeligt Dagblad.

Christian Langballe blev i Folketinget kendt som en nationalsindet politiker med fokus på udlændinge og kirke. Han sad der fra 2011-2019. I 2022 stillede han op til folketingsvalget, men blev ikke valgt. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS