Disse to får en halv million af dronningen

Søndag får to kunstnere overrakt legatet.

Dronning Margrethe og hendes søstre er på søndag de glade overrækkere af to legater. KLIK for flere billeder. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Dronning Margrethe og hendes søstre er på søndag de glade overrækkere af to legater. KLIK for flere billeder. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

For ottende gang bliver Dronning Ingrids Hæderslegat uddelt. To kunstnere kan nu hver se frem til en check på 250.000 kroner.

 

Overrækkelsen af pengene og legaterne sker søndag 24. juni i Tivolis Koncertsal. Og det er ikke bare dronning Margrethe, der vil være at finde til overrækkelsen, også dronning Ingrids to andre døtre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, dukker op.

Årets legatmodtagere er den norske operasanger Lise Davidsen og balletdanser ved Den Kongelige Ballet Astrid Grarup Elbo.

– Vi håber med Dronning Ingrids Hæderslegat at kunne bidrage og hjælpe de to unge lovende talenter videre i deres karriere. At støtte unge kunstnere inden for musik og dans med dette legat og ved et festligt arrangement er i fuld overensstemmelse med vores mors ønsker. Mine søstre og jeg er meget glade og taknemmelige for at vi kan uddele dette legat og mindes vores mor, siger prinsesse Benedikte før overrækkelsen.

Torsdag kunne Kendte.dk fortælle, at dronning Margrethe havde meldt afbud til dagens ministerrokade på grund af rygsmerter.

Dronning Ingrids Hæderslegat er doneret af Oak Foundation og blandt Danmarks største legater for unge, lovende kunstnere. Legatet er i afdøde Dronning Ingrids ånd øremærket til videre studier og dygtiggørelse. Legatet udgives hvert andet år.

Tidligere modtagere af legatet er:

2016 – Jazzsanger og sangskriver Sinne Eeg og balletdanseren Andreas Kaas.

2014 – Balletdanser Sebastian Haynes og cellist Toke Møldrup.

2013 – Balletdanser Ida Praetorius og akkordeonist Bjarke Mogensen.

2011 – Balletdanser Ghrai DeVore og dirigent Thomas Søndergård.

2009 – Balletdanser Ulrik Birkkjær og violinist Vilde Frang.

2007 – Balletdanser Christina L. Olsen – nu Michanek og cellist Andreas Brantelid.

2005 – Balletdanser Yao Wei og komponist Karsten Fundal.

Samme dag hyldes den amerikanske dirigent og komponist Leonard Bernstein, der ville være blevet 100 år i 2018.

Powered by Labrador CMS