Det vrimler med stjerner

Skuespillere som Lars Mikkelsen, Rosalinde Mynster og Esben Smed vil snart kunne opleves på det store lærred i Bille Augusts film 'Kysset'

Udgivet Opdateret

Der går endnu et stykke tid, før Bille Augusts historiske drama 'Kysset' rammer biograferne i begyndelsen af næste år.

I filmens trailer får man en forsmag på flere dramatiske scener med hovedpersonerne Anton og Edith, som spilles af Esben Smed og Clara Rosager.

I andre bærende roller ses Lars Mikkelsen, David Dencik og Rosalinde Mynster.

Usædvanlig kærlighedshistorie

'Kysset' er frit baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman 'Ungeduld des Herzen', som oversat til dansk bærer titlen 'Hjertets utålmodighed'. 

Bille August har selv omskrevet fortællingen til danske forhold. Han beskriver det som en af de smukkeste og mest usædvanlige kærlighedshistorier, der nogensinde er blevet fortalt.

- Udover den unikke kærlighedshistorie er dens underliggende tema om medlidenhed og hjertets godhed vigtigt at fortælle i en tid, hvor mobning og udstødelse desværre er blevet en del af vores hverdag, lyder det i en pressemeddelelse.

Byder lam datter op til dans

Filmens handling udspiller sig i Danmark i 1913. Frygten for en snarlig verdenskrig høres på det tidspunkt som et ekko op gennem Europa.

Den unge, ærekære mand Anton er ved at afslutte sin officersuddannelse, da han en aften bliver inviteret til bal hos den lokale baron i skikkelse af Lars Mikkelsen.

Intetanende byder Anton baronens lamme datter Edith op til dans og rammes straks af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed.

'Kysset' får biografpremiere den 23. februar 2023.

Skuespillerne Clara Rosager og Esben Smed spiller hovedrollerne i den kommende film 'Kysset'.
Skuespillerne Clara Rosager og Esben Smed spiller hovedrollerne i den kommende film 'Kysset'.
Powered by Labrador CMS