Det fik Emil Erichsen til at drømme om nord

Det var en varm dag i Indonesien, der fik Emil Midé Erichsen og broren Theis til at drømme om koldere himmelstrøg.

Udgivet Opdateret

I løbet af efteråret har danskere igen kunnet følge med i det fascinerende liv til søs. Familien Erichsen bød seerne velkommen ombord på deres nye båd Wallenberg, der kunne tage dem mod de nordlige kyster.

Den spæde start på rejsen begyndte allerede, da Emil Midé Erichsen og broren Theis var på jordomsejling. Det havde ganske enkelt noget med varmen at gøre, lyder det fra den 28-årige sejler.

Artiklen fortsætter efter videoen

Men der var også andre grunde til at udforske Norge, som togtet gik til.

Skide varmt i Indonesien

Det var noget så vildt som et ønske om at fryse, der fik brødrene Erichsen til at tænke på et togt nordpå.

– Det begyndte at ulme ude i Indonesien, hvor vi havde det skide varmt. Vi sad derude og begyndte at snakke om at sejle et sted, hvor man frøs, og det var nok grundstenen til det, siger Emil Midé Erichsen til Kendte.dk og fortsætter:

– Og det seriøse svar er jo, at der ligger en fantastisk stor og vid verden deroppe, som vi aldrig nogensinde havde kastet os ud i før eller beskæftiget os med, som jo på mange måder er lige i baghaven. Det er jo vores naboland Norge, vi primært har sejlet rundt i. Vi ville godt se, hvad der er tæt på. Nu har vi jo været gode til at se ting, der er langt væk.

Begejstret i vandet

Turen op langs Norges kyst har seerne kunnet følge i det nye program Kurs mod nord, hvor familien igen var samlet – denne gang med lidt ekstra familiemedlemmer i form at Emil Midé Erichsens søn Hugo – for at give seerne en oplevelse.

Hvis skipperen skal fremhæve en særlig oplevelse ved turen, så var det, da han befandt sig i vandet omkring Tromsø.

– Jeg bliver dybt begejstret hver gang, jeg hopper i vandet og ser ting eller dyr, jeg ikke har oplevet før. At ligge på helt nært hold og svømme med spækhuggere og pukkelhvaler ud fra Tromsø topper listen, fortæller han.

Ture skal bearbejdes

Selv om der nok er mange, der allerede savner at følge med i familiens eventyr til søs, så er der endnu ikke udsigt til flere længere togter indenfor den nærmeste fremtid.

– Vi sluttede jo den sidste rejse i sommer, og jeg tror, at vi har det sådan, at rejserne ikke nødvendigvis skal overlappe hinanden. Der skal også være tid til at bearbejde den rejse, vi har været på sammen, og forstå hvad det er, vi har været ude at opleve. Og det er vi stadig i gang med, så lige nu er der ikke noget nyt, siger Emil Midé Erichsen.

Store dele af sommeren har han dog brugt på at sejle sammen med sin kæreste Louise og sin søn Hugo.

Lysten driver værket

Emil Midé Erichsen har svært ved at skyde på, hvornår det er tid for familien at tage på et længere togt igen, for den helt rigtige følelse i maven skal først være der.

– Det begynder med en lyst og en mavefornemmelse. Det starter med en lyst, der gør, at vi simpelthen ikke kan lade være. Det er det, der skal drive værket. Og om lysten vil opstå om et år eller om 10 år, det er der simpelthen ingen af os, der ved, siger han.

Det er formentlig de fleste, der krydser fingre for, at eventyrlysten lander i familiens maver indenfor den nærmeste fremtid, så de igen er at opleve på skærmen.

Powered by Labrador CMS