Det bår’ dæjli’: Elsket julekalender vender tilbage

I år bliver der et gensyn med nisserne samt Oluf og Gertrud Sand - og Benny.

The Julekalender blev sendt første gang i 1991 på TV2. I år genudsendes julekalenderen på TV2 Charlie. Foto: Scanpix (Arkivfoto)
The Julekalender blev sendt første gang i 1991 på TV2. I år genudsendes julekalenderen på TV2 Charlie. Foto: Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

The Julekalender vender tilbage.

Den elskede julekalender sendes i december på TV2 Charlie.

Det fremgår af TV2s programoversigt.

Dermed bliver der et gensyn med De Nattergale alias Uffe Rørbæk, Viggo Sommer og Carsten Knudsen.

Nisserne skal finde playdåse-nøglen

Serien handler om de tre nisser Fritz, Hansi og Günther, som har fået til opgave at finde nøglen til ‘the playdåse'(spilledåsen), der trænger til at blive trukket op.

Formår de ikke dette, vil overnissen Gammel Nok, hvis livskraft findes i denne spilledåse, udånde.

De tre noget inkompetente nisser styrter med deres flyvemaskine ned på en mark i Vestjylland tilhørende kartoffelavler Oluf Sand og dennes hustru Gertrud, som snart herefter får besøg af den meget mystiske og mærkelige Benny Jensen fra København.

Benny er nåsåer

Benny er i virkeligheden ikke handelsrejsende men en nåsåer, en slags nisse-vampyr, som leder efter nissernes bog, som de tre nisser har.

Finder han denne, kan han gøre skade på menneskenes samfund såsom at indføre skattetryk på 100 %.

Nisserne taler i hele serien i en blanding af jysk/vestjysk og engelsk, hvilket blev et af “The Julekalenders” varemærker. Selve titlen kommer også deraf, skriver Wikipedia.

Julekalender var nær ikke blevet til noget

The Julekalender var i sin tid tæt på ikke at blive til noget.

– En souschef synes ikke det var sjovt, da han så det handlede om en kartoffelavler. Så han tilbød en halv million kroner for at stoppe projektet, har daværende redaktør Morten Kløvedal tidligere fortalt til Go’ Morgen Danmark.

De Nattergale spiller seks roller

Det er medlemmerne fra De Nattergale, der spiller samtlige seks roller – bortset fra overnissen Gammel Nok, som spilles af Poul Bundgaard.

The Julekalender blev sendt første gang i 1991 på TV2. Siden er den genudsendt i 1994, 2001, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 og nu i 2017.

The Julekalender kan i 2017 ses på TV2 Charlie. Sendetidspunktet varierer dog. Men julekalenderen sendes omkring klokken 20.15.

Her er de mest populære julekalendere i 25 år

TV2 har gennem årene produceret og sendt en række populære tv-julekalendere.

Det viser en opgørelse fra 2016, som TV2 lavede af julekalender-sendingen på henholdsvis børne-/familiejulekalendere og voksenjulekalendere, siden Gallup begyndte at måle seertal i 1992.

Opgørelsen viste, at TV2 dominerer listen over de mest sete tv-julekalendere i de år, hvor Gallup har målt seertal i Danmark.

Se listen over de populære julekalendere her.

Andre julekalendere i år

Alletiders Nisse

Tinkas Juleeventyr

Ramajetternes jul

Powered by Labrador CMS