Derfor finder royalt bryllup sted på en fredag

Prins Andrews ældste datter, prinsesse Beatrice, og Edoardo Mapelli Mozzi skal giftes den 29. maj. Det er en fredag.

Udgivet Opdateret

Som kendte.dk allerede har skrevet, har Buckingham Palace meddelt, at prinsesse Beatrice, ældste datter af prins Andrew, og Edoardo Mapelli Mozzi skal giftes. Parret giver hinanden deres ja i The Chapel Royal, St James’s Palace den 29. maj.

Artiklen fortsætter under videoen

Der er tale om et fredags-bryllup og det er ifølge Hello Magazine helt i overensstemmelse med traditionerne.

Mediet skriver, der som sådan ikke er nogen egentlig regel om, at royale bryllupper skal finde sted på en hverdag men også, at det ser ud til, at der er en rød tråd. For eksempel blev også prins William og hertuginde Kate gift på en fredag. Helt præcis fredag den 29. april 2011. Det samme gælder Beatrice’s søster prinsesse Eugenie. Hun blev gift med sin mand, Jack Brooksbank, fredag den 12. oktober 2018.

Weekender bliver dog også benyttet og det er et er blandt andet Harry og Meghan et bevis på. De blev gift den 19. maj 2018. Det var en lørdag.

Nøjagtig hvorfor mange kongelige bliver gift på en hverdag, er aldrig blevet bekræftet officielt, men der kan være flere forklaringer. Nogle mener, det skyldes, at de kongelige ikke ønsker at forstyrre planlagte weekend-aktiviteter i kirken. Andre, at det bygger på både traditioner og såmænd også gammel overtro, der siger, det betyder uheld at gifte sig på en lørdag.

Overtroen bygger på et gammelt, engelsk digt med denne ordlyd: “Mandag for et godt helbred, tirsdag for rigdom, onsdag bedst af alt, torsdag for tab, fredag for korset og lørdag uden held”.

I det hele taget er det ifølge Hello Magazine blevet ret populært at gifte sig på en hverdag i Storbritannien. Blandt andet fordi det kan være sværere at sikre sig drømme-omgivelserne i weekenden. Men også fordi det ofte er billigere at hyre underholdning fra mandag til fredag, end det er tilfældet på en lørdag.

Det er dog næppe de overvejelser, de kongelige gør sig.

Powered by Labrador CMS