Derfor blev prinsessen aldrig gift eller fik børn

Ville ikke være fru Hermansen.

Prinsesse Elisabeth (nr. 2 fra højre) er død, 83 år gammel. Hun levede et liv uden børn. Se flere billeder her i galleriet. Arkivfoto: Scanpix
Prinsesse Elisabeth (nr. 2 fra højre) er død, 83 år gammel. Hun levede et liv uden børn. Se flere billeder her i galleriet. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Prinsesse Elisabeth, der er Dronning Margrethes kusine, døde tirsdag aften. Hun havde hverken børn eller var gift, da hun sov stille ind efter længere tids sygdom klokken 18.15. For Elisabeth var det vigtigere at være prinsesse end Fru Hermansen, har hun tidligere forklaret.

I mere end 20 år boede hun privat sammen med filmfotografen Claus Hermansen, der døde i 1997, i en villa i Holte. Omkring prinsessens 80 års-fødselsdag afslørede hun over for Billed-Bladet hvorfor, de to aldrig blev gift.

– Så var jeg jo blevet fru Hermansen, og det syntes vi begge, var lidt fjollet i betragtning af, at vi ikke skulle have nogen børn. Det var en beslutning, vi var helt enige om. Nu har jeg så mine gode venner og min familie, sagde prinsesse Elisabeth til Billed-Bladet.

Beslutningen om at ikke at få barn var tilsyneladende velovervejet. Prinsessen fortalte ugebladet, at hun aldrig har haft et ønske om at få skrigende unger. Dog gav prinsessen udtryk for, at hun er meget glad for sine niecer og nevøer, som hun håbede ville besøge hende i den såkaldte damebygning i på Sorgenfri Slot.

På netop Sorgenfri Slot levede prinsessen sin sidste tid. Boligen blev hende skænket af Dronning Margrethe omkring 2015.

Hun er den førstefødte til Arveprins Knud og Arveprinsesse Caroline-Mathildes. Hun var storesøster til både Grev Ingolf og Grev Christian og samtidig Kong Christian X og Dronning Alexandrines første barnebarn.

Prinsesse Elisabeth vil blive bisat fra Lyngby Kirke, hvor fra hun også blev døbt. Herefter vil Prinsessen blive stedt til hvile ved siden af Claus Hermansen.

Powered by Labrador CMS