-Dejligt at tage imod ordrer

Oliver Bjerrehuus har ikke været meget for autoriteter, men han har fået et nyt syn på at tage imod ordrer

Det har været godt for Oliver Bjerrehuus at prøve militærdisciplinen, siger han. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Oliver Bjerrehuus har gjort karriere som model verden over. Og så er han kendt for at være glad for fest, farver og labre larver.

Det har altså ikke ligefrem været struktur eller streng disciplin, der har stået øverst på listen.

Artiklen fortsætter under videoen

Men det gør han op med som deltager i det nye program “Stjerner i trøjen”, som sendes hver torsdag på Discovery+.

Her får 12 kendte danskere et brat møde med militærets kæft, trit og retning, mens de konkurrerer i fysisk krævende discipliner.

Får nye sider frem

Og det har givet den 45-årige model mulighed for at udforske helt nye sider af sig selv.

– Jeg har aldrig været glad for autoriteter. Jeg er gået lidt den modsatte vej, jeg er gået hippie-musik-model-vejen, så derfor syntes jeg, det kunne være interessant, fortæller han.

– Jeg tænkte, det kunne være meget sundt for mig. Og så kunne det måske også hjælpe på den farmave, jeg fik opbygget henover sommerferien, griner Oliver Bjerrehuus, som er far til fire.

Imod militæret

Han har aldrig tidligere været i nærheden af militæret. Tværtimod har han følt, det stod for nogle forkerte ting og har forbundet det med magt.

Og det bar hans første møde med programmets værter “kaptajn” Jacob Riising, “oberst” Dar Salim og deres hold af vaskeægte militærfolk også præg af.

– Først var jeg skræmt fra vid og sans for vores premiereløjtnant og oversergent. Tidligere har jeg tænkt, det var lidt neurotiske mennesker, der godt kunne lide, der var en stram plan, uden at der var nogen egentlig grund eller større mening med det. Derfor har jeg altid været lidt anarkistisk.

– Men pludselig kunne jeg se, der var en mening med systemet. Det var spændende, at det hele tiden udviklede sig, og jo mere du stod igennem, jo mere kunne du få lov at lave alt det sjove, fortæller han.

Går far i fodsporene

Oliver Bjerrehuus’ far er gammel dykker og elitesoldat. Og han tilskriver en del af sin fars konstruktive livssyn, evne til at organisere og have tjek på tingene hans tid i militæret.

– Jeg kan mærke, at det er nogle af de ting, der haunter (hjemsøger, red.) mig. Da jeg var der, fortrød jeg, at jeg ikke havde været i militæret. For der var nogle ret fede ting, siger Oliver Bjerrehuus og fortætter:

– Jeg følte, jeg var et barn, der røg tilbage på skolebænken og blev rebooted (genstartet, red.), og det er meget rart, når man er gammel. Ens mentalitet kan godt vokse sig op som en stenmur, så man gør tingene på sin egen tørre måde. Der var det fedt at få lidt ny spartel på.

Den fandenivoldske Oliver Bjerrehuus har altid haft trang til at gøre alt selv, og der har i hvert fald ikke været andre, der skulle lære ham noget.

Men den form for militær skolegang, han har mødt, har åbnet nogle nye ting i ham.

– Jeg har fået bekræftet, at jeg er friluftsmenneske, og så har jeg fundet ud af, at det er dejligt at tage imod ordrer, hvis der er en mening med det, siger han og fortsætter:

– Det var ligesom at gå i terapi. Sådan brugte jeg det. Jeg føler på nogle måder, jeg er gået i stå. Jeg har fået de børn, jeg skulle have, og så lukker man lidt ned for nogle ting i livet. Jeg tror, jeg er gået i stå med tillid, så det var fedt at blive åbnet lidt op, siger Oliver Bjerrehuus.

Bliver ved sin last

Selv om Oliver Bjerrehuus har fået en åbenbaring, i forhold til hvad militærets kæft, trit og retning kan bruges til i praksis, så kender han også sig selv godt nok til at vide, at når hverdagen melder sig, så glider den nye læring nok lidt i baggrunden igen.

– Jeg har været model i mange år, og derfra ved jeg, at når man er i det, så gør man det. Og bagefter er det nok slut. Jeg ved ikke, hvor meget jeg kommer til at bruge det, lyder det fra ham.

– Men det har været dejligt at se, hvad jeg kunne. Men situationen skal byde sig, og det er ikke hver dag, jeg tager et par militærstøvler på, løber rundt med en M16-riffel og prøver at hoppe over mure.

“Stjerner i trøjen” kan ses hver torsdag på Discovery+.

Powered by Labrador CMS