De royale overrasker: Her er deres uddannelser

De er blandt verdens mest kendte mennesker, men hvilken uddannelse har de royale egentlig?

De har alle en uddannelse. Men hvilken KLIK VIDERE OG BLIV OVERRASKET. Foto: REUTERS/Hannah Mckay/Scanpix
De har alle en uddannelse. Men hvilken KLIK VIDERE OG BLIV OVERRASKET. Foto: REUTERS/Hannah Mckay/Scanpix
Udgivet Opdateret

Fra barnsben af får du at vide fra dine forældre, at uddannelse er vigtig og nøglen til en god fremtid. Og værdien af at gå i skole kan næppe undervurderes.

Nogle ender med en universitetsuddannelse, mens andre tager en erhvervsuddannelse – andre ender med noget helt tredje. Og i det britiske kongehus er uddannelse ingen undtagelse. Men hvilke uddannelser har de royale egentlig selv?

I Danmark er der tradition for, at de kongelige får en militæruddannelse i en eller anden form, men i det britiske kongehus er det langt fra tilfældet, at en uddannelse indenfor militær er givet. Som bekendt mødte prins William jo sin udkårne på University of St. Andrews i Skotland, men hvad læste Wiliam og Kate på universitet?

Det kan være svært at holde styr på de mange uddannelser, men også hvad de hver især betyder. Og med nye medlemmer af kongefamilien fra nær og fjern, så er der bestemt uddannelser, der overrasker.

Forskellige valg

I Danmark er et af de mest kendte opgør med den royale uddannelsestradition prins Nikolai,  der valgte at droppe ud af en militæruddannelse på Hærens Sergentskole i Varde efter blot tre måneder. Her var det planen, at prins Nikolai skulle have uddannet sig til reserveofficer, men efter at have summet over sine valg endte prinsen på Copenhagen Business School.

Prins Nikolai valgte nemlig at søge ind på studieretningen ‘Business Administration and Service Management’.  Og det er altså her, at prinsen slår sine folder samtidig med, at han passer sin modelkarriere.

Også hos kronprinsefamilien var der planer om at tage en anderledes uddannelse, da kronprinseparret og dets fire børn flyttede til Schweiz, hvor børnene startede på  skolen Lemania-Verbier, men dette ophold blev i marts afbrudt af den verserende coronaviruspandemi.

I galleriet øverst kan du se, hvilke uddannelser de royale har taget.

Powered by Labrador CMS