-De andre var bedre end mig

Slut for bagedystens yngste

Manja Lindgaard er ude af dette års bagedyst.
Manja Lindgaard er ude af dette års bagedyst.
Udgivet Opdateret

Kagetrends og karamel var temaet i sjette afsnit af "Den store bagedyst", som lørdag aften løb over skærmen.

Teltets yngste amatørbager, den 16-årige gymnasieelev Manja Lindgaard, brændte dog - heldigvis kun i overført betydning - nallerne på det søde stads og måtte forlade konkurrencen som den femte deltager.

- Det var ikke, fordi det gik helt galt for mig. De andre havde bare et virkelig højt niveau, lyder det fra den afklarede teenager, der fortsætter:

- Alle håber jo på at gå hele vejen. Men allerede fra starten kunne jeg mærke, at nogle af de andre var bedre end mig.

Franske klassikere

I løbet af aftenens program, skulle de seks deltagere ud i franske klassikere som tarte tatin og creme caramel, inden det blev tid til mesterværksudfordringen.

Her skulle de seks deltagere kreere høje kager pyntet med sirlige dryp af karamel ud over siderne. Den slags bagværk hitter blandt andet på Instagram, hvor kagerne kendes som "drip cakes" eller "drizzle cakes".

Til den tynde side

Manja Lindgaards karamel var desværre til den tynde side. Den løb derfor for langt ned over siderne og fik altså ikke det look, som opgaven krævede.

Til gengæld var der ros at hente for kagens resterende pynt, som den unge bageentusiast også selv var meget tilfreds med.

- Jeg følte, at jeg havde gjort det godt. Dommerne var desværre ikke så glade for smagen. Men de syntes, at det var en af mine flotteste kager, siger hun og fortsætter:

- Det er et eventyr at være med, så jeg er bare så glad for, at det endte på en god måde.

En del lettelse

Samtidig var hendes exit også forbundet med en del lettelse, forklarer Manja Lindgaard.

For det betød, at hun fik mere tid til at passe skolen, som hun på grund af optagelserne har haft meget fravær fra.

Mens kameraerne rullede, var den bageglade esbjergenser under uddannelse til pædagogisk assistent. Siden har hun dog skiftet spor og arbejder nu på at få en studentereksamen.

Længe planen

Det har egentlig længe været planen, forklarer hun.

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle på gymnasiet, og jeg skulle faktisk starte i 1.g. sidste år, lyder det fra Manja Lindgaard.

Blot en måned før skolestart besluttede hun sig dog for, at hun ville prøve kræfter med konditoruddannelsen.

Hendes venner og familie havde nemlig bemærket, at hun ofte bagte og i øvrigt var god til det. Så hvorfor skulle hun ikke være konditor, spurgte de.

Men der gik ikke længe, før Manja Lindgaard fornemmede, at det ikke var det rette for hende.

Stadig glad for at bage

Det betyder dog ikke, at hun ikke stadig var glad for at bage. Og hun havde nok under alle omstændigheder meldt sig til "Den store bagedyst", lyder det fra hende.

Konditoruddannelsen blev skiftet ud med pædagogisk assistent, hvor Manja Lindgaard i tiden frem mod sommerferien i år har brugt sin tid på at blive mere sikker på sine fremtidsdrømme.

Gymnasieeleven satser nemlig på, at hendes fremtidige arbejdsliv skal have med mennesker at gøre.

- Jeg føler, at jeg har overskuddet og evnerne til at sørge for andre, lyder det fra hende.

Det overskud har hun fået gennem sin opvækst, forklarer hun.

- Jeg er vokset op i en god kernefamilie, hvor jeg har haft folk, der støttede mig. Jeg har altid følt mig godt tilpas, siger hun og fortsætter:

- Uden at lyde selvoptaget, så er jeg meget glad for mig selv. Jeg er en stærk person.

Ikke de store bekymringer

Derfor har det ikke heller vakt de store bekymringer hos hende, at hun skulle på landsdækkende tv.

- Jeg er åben og meget selvsikker, så folk må gerne vide, hvem jeg er, lyder det afslappet fra den unge vestjyde.

Hun har lært en masse om både sig selv og bagværk i "Den store bagedyst". Men særligt én ting har hun taget med sig videre, fortæller hun.

- Jeg er begyndt at tænke længere frem, inden jeg gør noget. Man får mere ud af ting, når man har en god plan, siger Manja Lindgaard.

Mens hendes tid i kagekonkurrencen altså er ovre, kan den 29-årige fynske distriktschef Michelle Olsen for anden uge i træk kalde sig for ugens mesterbager.

Det italienske køkken

I næste uge besøger de resterende fem deltagere det italienske køkken, hvor de skal prøve kræfter med både søde og salte specialiteter.

Det kan ses på DR1 lørdag aften klokken 20.

Powered by Labrador CMS