David Beckham får sin egen klub

David Beckham er officielt blevet tildelt Major League Soccer-hold, men det er uvist, hvornår holdet kan spille. Den tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjerne betegner det som en stor ære.

Hos Real Madrid spillede David Beckham i en kort periode sammen med danske Thomas Gravesen. Arkivfoto: Felix Ordonez/Scanpix
Hos Real Madrid spillede David Beckham i en kort periode sammen med danske Thomas Gravesen. Arkivfoto: Felix Ordonez/Scanpix
Udgivet Opdateret

Så skete det endelig for det engelske fodboldikon David Beckham.

Han er officielt blevet tildelt en klub i Major League Soccer (MLS) med byen Miami.

– Det er en fantastisk ære at byde Miami velkommen i Major League Soccer, lyder det i en udtalelse fra MLS-kommissær Don Garber mandag.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er det dog stadig uvist, hvornår holdet er klar til at træde ind i den amerikanske fodboldliga.

Taknemmelig og spændt

Op til annonceringen har det dog været forventet, at det vil ske i 2020.

– Vores mission om at bringe en MLS-klub til Miami er nu komplet, og vi er meget tilfredse, taknemmelige og spændte, lyder Beckhams reaktion.

– Vores løfte til vores fans i Miami og rundt omkring i verden er simpelt: Dit hold vil altid stræbe efter at gøre dig stolt på banen, stadion vil være et sted, du værdsætter at besøge, og vores indflydelse i samfundet og på South Carolinas ungdom vil række vidt.

Legende i legendarisk klub

Beckham, der i særlig grad blev en legende i Manchester United og siden en etableret stjerne i Real Madrid, annoncerede sine planer om en MLS-klub allerede i 2014, og han har arbejdet for planerne lige siden.

Det er blot en måned siden, at han fik en ny trio af partnere til den kommende fodboldklub.

I forvejen var David Beckham i ejergruppen med topchef for telegiganten Sprint Marcelo Claure og den kendte rigmand Simon Fuller.

Plads til 25.000 tilskuere

Klubbens nye stadion skal efter planen have plads til 25.000 tilskuere og vil blive placeret i bydelen Overtown.

Beckham indstillede sin aktive karriere i 2013. Man kan læse en masse statistika om briten her.

Ud over Manchester United og Real Madrid førte den ham forbi LA Galaxy, AC Milan og Paris Saint-Germain.

Derudover blev det til 115 kampe på det engelske A-landshold. Heraf de 59 kampe som anfører.

Se videoen fra Ritzau nedenunder…

Powered by Labrador CMS