Danske Oscar-stjerner til fest hos Elton John

Uanset om Christian Norlyk og Lasse Lyskjær Noer vinder verdens fornemmeste filmpris for "Ridder Lykke", skal Oscar-eventyret i den grad fejres

Udgivet Opdateret

Oscar-nominering for 'Ridder Lykke'

Danske 'Ridder Lykke' er nomineret til en Oscar i kortfilmkategorien.

Instruktør Lasse Lyskjær Noer og producer Christian Norlyk oplever stor interesse fra branchen i Hollywood.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Selfies med superstjerner som Bradley Cooper, Jodie Foster og Robert Downey Jr., frokost over for Oppenheimer-instruktøren Christopher Nolan og Barbie-instruktør Greta Gerwig, internationale interviews, store events og et hav af filmvisninger.

Skaberne af det danske Oscar-håb, "Ridder Lykke", instruktør Lasse Lyskjær Noer og producer Christian Norlyk, rider på en bølge af eufori efter deres Oscar-nominering.

Natten til mandag dansk tid bliver det afgjort, om de går hele vejen og vinder verdens fornemmeste filmpris i kortfilmkategorien.

Gået stærkt

- Tiden er gået så hurtigt. Men vi prøver at minde hinanden om hele tiden lige at stoppe op. Og det vil vi også gøre søndag. Det er jo kun én dag, og den kan gå sindssygt hurtigt, siger Lasse Lyskjær Noer på en telefonforbindelse fra Los Angeles.

- Det kan godt være lidt stressende engang imellem at være til arrangementer, lave interviews og en masse andre ting næsten hver dag. Men det kan være ovre efter 10. marts. Så det er med at trække vejret og nyde det. Det er jo også fantastisk at prøve det her, understreger han.

"Ridder Lykke" udspiller sig i et kapel, hvor to mænd - spillet af Jens Jørn Spottag og svenske Leif Andrée - er inde for at tage afsked med deres respektive hustruer.

Producer Christian Norlyk og instruktør Lasse Lyskjær Noer er i Hollywood for at promovere "Ridder Lykke" - eller "Knight of Fortune", som den hedder på engelsk. (Arkivfoto).

Delte meninger

Det amerikanske medie Deadline har få dage inden uddelingen peget på "Ridder Lykke" som årets Oscar-vinder i kortfilmkategorien i et ellers utroligt tæt felt.

Variety, et andet toneangivende medie, mener, at Netflix-filmen "The After" bliver kåret som Bedste Kortfilm, mens Vanity Fair gætter på Wes Andersons "The Wonderful Story of Henry Sugar" som vinder.

- Det er virkelig en kategori, hvor alt kan ske, lyder det fra Christian Norlyk.

Skal fejres

Uanset om de hjemtager statuetten eller ej, skal Oscar-triumfen fejres.

- Vi er inviteret til Elton Johns efterfest - det ved vi, fortæller Christian Norlyk om den britiske musiker, som siden 1993 har holdt fest efter Oscar-uddelingen til fordel for den aids-fond, han har stiftet.

- Men folk siger også, at hvis vi vinder, så skal man til Vanity Fairs efterfest. Det er den store - det er den, alle snakker om, siger Christian Norlyk om det amerikanske magasin.

Oplever stor opmærksomhed

- Det er lige meget, hvor mange gange du har været nomineret - der kommer du ikke bare ind. Leonardo DiCaprio kommer ind. Men ellers kommer du ikke ind, hvis ikke du har en statuette i hånden. Så ellers må vi nøjes med Elton, siger Christian Norlyk og griner.

Allerede inden at Oscar-statuetterne er blevet uddelt, oplever Christian Norlyk og Lasse Lyskjær Noer opmærksomhed omkring dem og filmen.

- Vi kan mærke ret stor interesse fra managers og agenter. Derfor bliver vi også herovre i noget tid efter, så vi kan få sat nogle møder op. Og så handler det om at mærke efter i maven, om det er det rigtige match, og om det er de rigtige projekter, som nogle pusher på os lige nu og her, siger Lasse Lyskjær Noer og fortsætter:

Meget overvældende

- Det er alt sammen meget overvældende. Men jeg tror, vi begge har fødderne plantet på jorden og prøver at tage det med rimeligt meget jysk sindsro.

Uanset hvad der sker, er deres drøm for fremtiden at lave en spillefilm.

- Det er ikke så vigtigt, om det bliver herovre eller i Danmark. Men vi skylder os selv at prøve at gå linen ud her og se, hvad der sker. Men det skal jo ikke bare være hvilket som helst projekt, vi kaster os ud i, siger Christian Norlyk.

Smoking er klar

- Vi vil lave noget, der igen føles rigtigt, og som tonemæssigt minder om "Ridder Lykke".

Deres tuxedos hænger klar til den store Oscar-uddeling.

De er kreeret af Søren Le Schmidt, mens skjorte, sko og butterfly er fra et mærke fra Aarhus. Til arrangementerne op til Oscar-uddelingen har de haft tøj på fra et københavnerbaseret brand.

Se med på TV 2

- Vi har et delmål om, at vi gerne vil være sådan lidt en dansk eksportvare, så vi har dansk fra top til tå på, fortæller Lasse Lyskjær Noer.

- Vi prøver at være så lokale, vi kan, som muligt, også herovre.

Årets oscarstatuetter uddeles i Los Angeles 10. marts. Showet kan ses på TV 2 med optakt fra klokken 22.05.

Powered by Labrador CMS