Dansk storfilm med Trine Dyrholm er sat på pause

Coronakrisen tvinger danske filmoptagelser på pause. Det rammer blandt andet dramaet "Margrete den Første".

Udgivet Opdateret

Film- og tv-optagelser bliver lagt ned over hele verden som følge af coronakrisen, og det går nu også ud over den danske storfilm “Margrete den Første” med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Det skriver Politiken.

Artiklen fortsætter under videoen

Filmen er et historisk drama om den første danske dronning og har et budget på 65 millioner kroner.

Men som følge af de mange tiltag mod spredningen af coronavirus, er filmens optagelser i Tjekkiet lige nu sat på pause på ubestemt tid og filmholdet og skuespillerne er sendt hjem.

Det fortæller filmens producer, Lars Bredo Rahbek, chef for produktion på SF Studios i Danmark.

– Det er super chokerende. Charlotte Sieling (filmens instruktør, red.), og jeg har talt og drømt om denne her film i over ti år. Og i de sidste fem har vi arbejdet på den. Vi har rejst 65 millioner kroner, og ingen kvindelig instruktør i Norden har arbejdet på dette niveau før, siger han til Politiken.

Foruden Charlotte Sielings storfilm er produktionen af flere andre danske spillefilm også sat på pause som følge af coronakrisen.

Det gælder blandt andet “Marco effekten”, som er baseret på Jussi Adler-Olsens roman. Filmen var indtil for nylig under optagelse i Tjekkiet.

Filminstruktør Christian Tafdrups nye satiriske thriller, “Benelux”, der var i gang med optagelser i Holland, har ligeledes været nødt til at udskyde produktionen, skriver Politiken.

Powered by Labrador CMS