Dansk stjernearkitekt bliver ridder

Bjarke Ingels er blevet hædret for sine mange flotte bygninger.

Bjarke Ingels bliver ridder i Frankrig. KLIK VIDERE OG SE HVILKE DANSKERE, DER ER BLEVET HÆDRET. Foto: Scanpix
Bjarke Ingels bliver ridder i Frankrig. KLIK VIDERE OG SE HVILKE DANSKERE, DER ER BLEVET HÆDRET. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvis man beder en vilkårlig dansker om at tænke på en arkitekt, så er der nok kun ganske få, der popper op i bevidstheden – et rigtig godt bud ville være, at Bjarke Ingels blev nævnt. Den danske stjernearkitekt er nemlig her, der og alle vegne i disse år.

Artiklen fortsætter under videoen.

Derfor bliver den danske arkitekt nu hyldet i Frankrig, hvor han fredag modtager den franske ridderorden Art et Lettres, det skriver DR.

Danskeren er selvfølgelig stolt af sin udnævnelse – og han står bag flere store og skelsættende byggerier i det franske.

Tegnestuen BIG, som Bjarke Ingels ejer, er nemlig igang med en lang række projekter i det franske. Han har nemlig stået bag udvidesen af Sorbonne Universitetet i Paris, metrostationen Bondy, kulturhuset Méca i Bordeaux og genåbningen af Gallerie Lafayette på Champs Elysées, som mange danskere nok har slået vejen forbi, når de har besøgt den franske hovedstad.

Gentagelse af fortiden

Men hvor de fleste ville være beæret over, at blive udnævnt til ridder blot én gang, så står det faktisk sådan til, at Bjarke Ingels har prøvet det én gang før.

Han er nemlig også ridder af Dannebrog.

– Nu kan jeg kalde mig dobbelt-ridder. Det er da ret cool, siger en glad Bjarke Ingels, der modtager sin franske ridderorden på Den Franske Ambassade i København til DR.

Og at blive udnævnt til ridder af Ordre des Arts et des Lettres er en særlig flot anerkendelse, da der blot bliver udnævnt op mod 200 hvert år.

Blandt personer, der tidligere har modtaget den fine orden, finder man blandt andet Stevie Wonder, Audrey Hepburn, Clint Eastwood og Bono.

Men faktisk har flere danskere også modtaget titlen af ridder.

I galleriet øverst kan du se hvilke danskere, der i tidens løb har modtaget ordenen.

Powered by Labrador CMS