Dansk prinsesse har fødselsdag

Prinsesse Nathalie, der er tredje og yngste barn af prinsesse Benedikte og prins Richard, fejrer i dag 44 års fødselsdag.

Udgivet Opdateret

Det er kun et par dage siden, at prinsesse Nathalie kunne fejre sin mors, prinsesse Benetikte, 75 års fødselsdag. Blandt andet sammen med den øvrige kongefamilie ved en stor middag på Amalienborg. I dag er det så hendes egen tur til at blive fejret. Prinsessen fylder 44 år.

Prinsesse Nathalie blev født den 2. maj 1975 i København. Hun er yngste datter af prinsesse Benedikte og tyske prins Richard.

Hun er opvokset på det tyske slot Berleburg i byen Bad Berleburg nær Dortmund, og er ikke at finde i den danske tronarvefølge. Det blev aftalt med Frederik 9. i forbindelse med hendes mor indgik ægteskab med prins Richard i 1968.

Hun blev dog dansk statborger tilbage i 1998.  Derfor har prinsessen, der tilhører den absolutte elite i dressur-ridning, kunnet repræsentere Danmark ved syv Europamesterskaber, tre Verdensmesterskaber samt to Olympiske Lege. Hun har blandt andet vundet bronze med det danske dressurhold ved Ol i Hong Kong i 2008.

Prinsessen er også en anerkendt dressur-træner, og hun blev i 2017 ansat som dansk landstræner.

Prinsesse Nathalie blev borgerlig viet med den tyske statsborger Alexander Johannsmann den 27. maj 2010 i orangeriet i slotsparken på Berleburg. Det blev fulgt op med et kirkeligt bryllup den 18. juni 2011 i Bad Berleburg. 

Parret har to børn – 8-årige Konstantin Gustav Heinrich Richard og 4-årige Louisa Margareta Bennedikte Hanna. Familien bor i Bad Berleburg.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS