“Cigarens Godnatsang”: Peter Sommer har skrevet afskedssang

Der bliver mulighed for at synge med på en helt særlig sang - "Cigarens Godnatsang" - i aften, når der er dømt håndbold-nostalgi for alle pengene i Morten Børup Hallen i Skanderborg.

Peter Sommer har skrevet “Cigarens Godnatsang”, fordi Morten Børup Hallen går på pension. Foto: David Leth Williams/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

“Cigarens Godnatsang” markerer i aften, at Morten Børup Hallen går på pension efter 50 år på pension. Hallen erstattes af den ny på Fælleden.

Det markeres med en stor fest i hallen, i forbindelse med at Skanderborg møder Skjern, og så synger musiker og tidligere håndboldspiller i den lokale håndboldklub Peter Sommer kampen i gang.

“Cigarens Godnatsang”

Det gør han med en sang, han har skrevet til lejligheden. ”Cigarens Godnatsang” hedder den.

– Den er en voldsomt nostalgisk sang og første gang, jeg har skrevet en sang til en konkret lejlighed, og jeg håber, at folk kan synge med, tredje gang omkvædet kommer, siger han.

Omkvædet afsløret

Allerede nu løfter han over for DR P4 Østjylland sløret for omkvædet:

Så er det nu, vi slukker
Cigaren og bukker
Nu vi flytter hjemmefra
Men også i dag vi tænder
En endnu større og glemmer
Aldrig, hvor vi kommer fra

Mange minder fra Cigaræsken

Peter Sommer har selv spillet i hallen, og hans far har været speaker i hallen. Derfor har mange dage blevet brugt i Cigaræsken, og der er mange minder forbundet med den.

– Der var engang, hvor Nyborg var på besøg, og hallen var propfyldt, og nede i det hjørne, hvor man går ind, står Skanderborgs fløj, og Nyborgs tilhængerne begynder bare at stikke fingrene ind under hans shorts, så han hænger fast, når han forsøger at løbe, fortæller Peter Sommer til DR P4 Østjylland.

Tumult og slagsmål

Det tog Skanderborg-tilhængerne ikke godt i mod, og derfor opstod der tumult og slagsmål mellem dem og Nyborgs tilhængere. Men det tog Peter Sommers far sig af over speakermikrofonen.

– Måden, han håndterer det på, er at han bare siger: ”Jørgen Slagter og Jørgen Murer gå lige over og få styr på det dér”. Og det gjorde de så.

Der har længe været udsolgt til aftenens kamp, men for de, der ikke har fået billet, er der stadig mulighed for at være med i festen. På det lokale kulturhus vises kampen på storskærm, og også dér vil der være fest.

Powered by Labrador CMS