Chok: Dansk OL-stjerne indstiller karrieren

Rikke Møller Pedersen har været en af de mest succesfulde danske svømmere i nyere tid, men nu er det slut.

Udgivet Opdateret

Hvis du har siddet tryllebundet til skærmen, når der har været svømning på programmet, så har du helt sikkert hørt om Rikke Mølle Pedersen, der med sit lune væsen og imponerende svømmetag har høstet den ene medalje efter den anden gennem karrieren.

Men for den 30-årige svømmer har en alvorlig skulderskade også plaget – og nu har svømmestjernen valgt at trække stikket for den aktive karriere. Rikke Møller Pedersen er ellers blevet betegnet som en af de mest talentfulde og elegante brystsvømmere, som verden har kunnet opleve i bassinet.

Men nu er eventyret slut for den danske svømmeprinsesse, der har været i badedragten på konkurrenceplan for sidste gang.

– Det har været en svær beslutning, der har taget mig lang tid at træffe. Jeg har mærket efter igen og igen, og jeg har analyseret på ”skal stoppe/skal ikke stoppe”. Det har været en vanskelig proces. Men nu har jeg haft tid nok til overvejelser, og i dag føler jeg mig klar til at fortælle omverdenen, at jeg stopper, fortæller Rikke Møller Pedersen i en pressemeddelelse.

Smadrede verdensrekorder og høstede medaljer

For Rikke Møller Pedersen har svømmekarrieren budt på den ene optur efter den anden. Hun har formået at vinde imponerende 25 medaljer ved EM og VM, men et af karrierens største resultater var også en bronzemedalje ved OL i 2016, hvor hun var med i den danske holdkap.

I 2013 satte hun en verdensrekord, der stadig ikke er slået. Det skete til VM i Barcelona, hvor hun svømmede 200 meter bryst i tiden to minutter, 19 sekunder og 11 hundrededele.

– I 24 år har svømning været mit ét og alt og i 15 år har jeg været så privilegeret at svømme sammen med og mod verdens største profiler på den internationale scene. Det har været en fantastisk rejse, som jeg vil tænke tilbage på med stor glæde resten af livet. Og jeg vil helt sikkert fortsætte med at følge udviklingen i dansk svømning og forhåbentlig bidrage til svømningen gennem undervisning og gennem Vandakademiet. Det bliver nyt for mig, og det glæder jeg mig til.

Selvom karrieren nu er slut, så er en ting er sikkert og vist – hun er stadig verdens hurtigste kvinde nogensinde til at svømme 200 meter bryst.

Powered by Labrador CMS