Byggerod: Nu tages der helt særligt hensyn til kongeslot

Frederiksborg Slot skal kunne ses.

Dronningens slot skal kunne ses og nydes. Det skal nyt hotel ikke genere. Foto: Scanpix
Dronningens slot skal kunne ses og nydes. Det skal nyt hotel ikke genere. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Et nyt hotel på Markedspladsen i Hillerød, et langt stenkast fra Frederiksborg Slot, skal ikke bygges i fem til syv etager alligevel. Af de meget tidlige og foreløbige tegninger fremgår det, at hotellet i stedet vil blive bygget i mellem fire og fem etager. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De nye skitser er blevet til, efter at et enigt Arkitektur-, Byplan og Trafikudvalg for nogle uger siden stemte nej til godkendelsen af lokalplanen for hotel på Markedspladsen. Efterfølgende fremlagde bygherren PFA Ejendomme og Mikkelsen Arkitekter i mandags et nyt og revideret projekt, som Økonomiudvalget i går diskuterede og sendte videre til godkendelse i byrådet.

– En af de ting, jeg lægger vægt på, er, at det virker bedre, når man ser både fra og til slottet. Det betyder meget for mange af os, at vi ikke forstyrrer de sigtelinjer, der er fra og til slottet, og det er noget af det vigtigste, der er blevet ændret, siger Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen (S), til Frederiksborg Amts Avis.

Med de foreløbige skitser starter en ny borgerinddragende proces, hvor intet endnu er fastlagt, når det kommer til mursten, vinduer eller facader. Allerede den 3. januar er der indkaldt til borgermøde, hvor bygherren PFA sammen med arkitekterne vil præsentere det nye projekt.

Powered by Labrador CMS