Bryllupsdag: Kronprinsessen faldt for sin træner

Det er otte år siden, at den svenske tronarving, kronprinsesse Victoria, giftede sig med prins Daniel, som var hendes personlige træner.

Udgivet Opdateret

Det startede som et nært venskab, men udviklede sig med tiden til kærlighed, og tirsdag den 19. juni 2018 kan kronprinsesse Victoria af Sverige og prins Daniel fejre bronzebryllup efter otte år sammen som mand og kone.

Parret mødte hinanden kort tid efter årtusindskiftet, da prins Daniel blev kronprinsesse Victorias personlige træner.

Efter syv års forhold faldt prins Daniel på knæ for kronprinsessen, og parrets forlovelse blev annonceret i vinteren 2009.

På knæ Valentinsdag

I forlovelsesinterviewet afslørede prins Daniel, at han havde anmodet sin royale svigerfar, kong Carl Gustaf, om kronprinsessens hånd, inden han faldt på knæ valentinsdag den 14. februar 2009 under en gåtur i slotsparken ved Drottningholm Slot.

– Der var en fantastisk stemning. Jeg var naturligvis nervøs, jeg håbede på et ja, men var ikke helt sikker, sagde han i interviewet med TV4, mens kronprinsesse Victoria ivrigt tilføjede:

– Jeg svarede: “ja, ja, ja!”

Deler bryllupsdag med forældrene

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel blev gift i Storkyrkan i Sveriges hovedstad, Stockholm, 19. juni.

Den 40-årige kronprinsesse og den 44-årige prins bor til daglig på Haga Slot i hjertet af Stockholm sammen med parrets to børn, prinsesse Estelle på seks og toårige prins Oscar.

Kronprinsessens forældre, Kong Carl Gustaf og dronning Silvia, fejrer samme dag 42-års bryllupsdag.

Powered by Labrador CMS