Borgen-stjerne vært for stort show

Det bliver med skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen i spidsen, når Nordisk Film Fonden igen afholder prisuddelingen Isbjørnen

Udgivet Opdateret

For sjette gang i træk uddeler Nordisk Film Fonden sine tre hæderspriser ved uddelingen af Isbjørnen, som i år afholdes den 10. november i Nordisk Films studier i Valby.

I år bliver det igen skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen, som står i spidsen for uddelingen, hvor filmbranchens største talenter hyldes.

Borgen-stjernen styrede også publikum gennem showet i 2021.

Hjælp til store talenter

- Det er noget særligt, når vi afholder Isbjørnen, siger Allan Mathson Hansen, der er administrerende direktør i Nordisk Film, i pressemeddelelsen og uddyber:

- Det repræsenterer den arv, vi i Nordisk Film er funderet på, og som vi hvert år udvikler, når vi hylder dansk films største talenter. For uden talenter ingen dansk filmbranche.

Der uddeles i alt tre priser, som alle skal ses som anerkendelse af eller hjælp til store talenter på skuespilhimlen.

Birgitte Hjort Sørensen, der blandt andet er kendt for sin rolle i DR-dramaet 'Borgen', skal igen i år være vært for prisuddelingen Isbjørnen. (Arkivfoto).
Birgitte Hjort Sørensen, der blandt andet er kendt for sin rolle i DR-dramaet "Borgen", skal igen i år være vært for prisuddelingen Isbjørnen. (Arkivfoto).

Nordisk Film Prisen blev uddelt for første gang i 1996 og gives til årets største talent. 

Sidste års modtagere var filminstruktør Jonas Poher Rasmussen og producer Monica Hellström, som står bag den Oscar-nominerede film "Flugt".

Med Nordisk Film Prisen følger 116.000 kroner. 1000 kroner for hvert år Nordisk Film har eksisteret.

Ove Sprogøe Prisen på 75.000 kroner gives til en skuespiller, der har leveret en helt usædvanlig præstation på teatret eller på film.

Erik Ballings Rejselegat

Sidste års modtager var skuespiller Nicolai Jørgensen, mens også store navne som Nikolaj Coster-Waldau og Pilou Asbæk tidligere har modtaget prisen.

Erik Ballings Rejselegat, som er på 75.000 kroner, går til en person, som i særlig grad har skabt opmærksomhed og interesse hos publikum.

Sidste års modtagere var instruktør Lisa Jespersen og manuskriptforfatter Sara Jønsson, som stod bag det prisbelønnede komediedrama "Hvor kragerne vender".

Pengene, der følger med priserne, doneres af Nordisk Film Fonden.

Powered by Labrador CMS