Blomsterberg-løgn bruges til at sælge slankepiller

Falske udtalelser fra Mette Blomsterberg om Bagedyst-stop florerer på nettet.

En falsk nyhedsside, der ser ud som Ekstra Bladet, skriver fuldstændig uden hold i virkeligheden, at årsagen til Mette Blomsterbergs stop som dommer i Den Store Bagedyst er, at hun er blevet overvægtig. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Udgivet Opdateret

Kendis-konditoren Mette Blomsterberg fik sig en ubehagelig overraskelse, da hun i weekenden kom hjem fra en skiferie i Italien. Hun kunne nemlig konstatere, at hendes navn var blevet misbrugt til falsk reklame, skriver hun på sin Facebook-side.

– Jeg er af mange blevet gjort opmærksom på, at der florerer en FALSK historie på Facebook om, at jeg skulle anbefale et “slankepille-produkt”, skriver hun.

I den falske historie udtaler Mette Blomsterberg også, at hendes valg om at stoppe som dommer i Den Store Bagedyst skyldes, at hun er blevet overvægtig. Men historien er altså det pure opspind og er lavet fuldstændig uden Mette Blomsterbergs viden eller accept.

– Det er selvfølgelig USANDT!, slår konditoren fast på Facebook.

Ligner Ekstra Bladet

Links til den falske historie har floreret på Facebook under overskriften “Blomsterberg: Den virkelige grund til det pludselige bagedyst exit”.

Selve historien har været at finde på en hjemmeside, der bruger Ekstra Bladets logo og til forveksling ligner Ekstra Bladets. Derfor vil Ekstra Bladet melde sagen til politiet. Det oplyser chefredaktør Poul Madsen til P1.

– Det her er en meget avanceret form for ’fake news’. Det er ikke noget, jeg har set lignende før, hvor det plejer være en kluntet oversættelse fra Google Translate. Her er der et domæne, der lyder som Ekstra Bladet, og artiklen er bygget op, som Ekstra Bladet ville gøre, siger han til P1.

“Bliver virkelig bekymret”


Også Mette Blomsterberg vil gå videre med sagen for at forsøge at få sat en stopper for den falske nyhed. I første omgang vil hun kontakte Forbrugerombudsmanden, oplyser hun til P1.

– Med de skarpe briller på virker det hele mærkeligt, for der er også mange sproglige fejl i artiklen. Men jeg bliver frustreret over, at man vil udnytte mit navn og troværdighed. Jeg lever af min troværdighed, og lur mig, der skal nok sidde nogen, som tænker, det er smart, det her produkt, og Blomsterberg plejer at være god nok. Der bliver jeg virkelig bekymret, siger hun.

Hjemmesiden med den falske artikel er registreret i Ungarn.

Kendte.dk har mandag forsøgt at få kontakt til Mette Blomsterberg for at få yderligere kommentarer til sagen, men hun er ved udgivelsen af artiklen endnu ikke vendt tilbage på henvendelserne.

 

Powered by Labrador CMS