Billedserie: Dronning Margrethes liv i billeder

Så er det bare med at klikke løs på de mange, skønne billeder.

Dronningen fyldte 80 år tidligere på året. Klik igennem galleriet for at se billeder fra hendes liv.Foto: Allan Moe / SCANPIX
Dronningen fyldte 80 år tidligere på året. Klik igennem galleriet for at se billeder fra hendes liv.Foto: Allan Moe / SCANPIX
Udgivet Opdateret

Dronning Margrethe har været Danmarks dronning siden 1972.

Født 16. april 1940, datter af Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid. Dronningen er den ældste af tre søstre og har lillesøstrene prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie.

Med sin 18 års fødselsdag i 1958 blev hun tronfølger og i 1959 blev hun student og korporal. Herefter fulgte nogle år på universitetet, hvor Dronning Margrethe har læs på Københavns Universitet, University of Cambridge, Aarhus Universitet, Sorbonne Universitet og London School og Economics.

Artiklen fortsætter under videoen.

I 1965 mødte Dronning Margrethe Prins Henrik til et middagsselskab hos fælles venner i London. Anden gang parret mødtes var til et bryllup i Skotland i 1966. På vej hjem i flyet fra Skotland sad de ved siden af hinanden og så efterfølgende hinanden i London.

10. juni 1967 blev parret gift i Holmens Kirke. I 1968 kom Margrethes førstefødte Kronprins Frederik til verden efterfulgt af Prins Joachim året efter.

I 1972 døde Dronning Margrethes far Frederik 9. og hun blev Dronning af Danmark.

Klik igennem galleriet for at se billeder fra Dronningens liv.

Kilde: Kongehuset 

Powered by Labrador CMS