Beyoncé sagsøges for at bruge afdød rappers stemme

Ifølge Messy Myas repræsentanter har sangerinden ikke fået tilladelse eller betalt for at sample rapperen.

Beyoncé venter to arvinger til Carter-dynastiet. Hun har allerede datteren, Blue Ivy, med rapperen Jay-Z. Foto: CATHAL MCNAUGHTON/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Midt i babylykken over tvillingegraviditeten bliver Beyoncé sagsøgt for at have samplet starten af megahittet “Formation” uden tilladelse.

I starten af nummeret er der brugt optagelser fra rapperen Messy Mya, der blandt andet siger “What happened after New Orleans?”

Messy Mya døde i 2010, og nu mener hans repræsentanter, at Beyoncé hverken har fået lov til at bruge rapperens optagelser eller i det hele taget betalt hans efterladte for det, hun har tjent på “Formation”.

Beyoncé sagsøgt

Derfor har de sagsøgt sangerinden for krænkelse af ophavsretten og kræver en erstatning på 20 millioner amerikanske dollar for royalties og skade.

Det fremgår af dokumenter, som er indgivet til U.S. District Court i den amerikanske delstat Louisiana, skriver Forbes.

– Det er starten, der definerer hele “Formation”-nummeret, og hvorfra sangen vokser, raser de i anklagerne.

– Mens Beyoncé og hendes udgivere har fået stor anerkendelse og et betydeligt overskud for “Formation”, har Messy Myas dødsbo intet modtaget – ingen bekræftelse, anerkendelse eller løn af nogen art, lyder det i retsdokumenterne.

Ifølge Messy Myas repræsentanter har de kontaktet Beyoncés stab, efter “Formation” udkom i februar 2016, men uden at høre tilbage fra dem.

Beyoncés repræsentanter har endnu ikke kommenteret sagen.

Der er heller ikke nogen dato for, hvornår striden skal behandles i retten.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS