Bendtners retssag: Her er hans kryptiske udmelding

Nicklas Bendtner er tiltalt for vold mod taxachauffør.

Nicklas Bendtner scorede torsdag i den norske pokalfinale, men fredag venter en noget mere alvorlig sag. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

55 minutter inde i torsdagens pokalsemifinale mellem Rosenborg BK og Start slog danske Nicklas Bendtner til og scorede Trondhjem-klubbens første mål i comeback-sejren. Selv sagde Bendtner efter kampen til NRK, at “i morgen bliver vi allesammen meget klogere”.

Men fredag står fremtiden på landsholdet og klubplan anderledes på spil for den voldstiltalte fodboldstjerne Bendtner. Fra klokken 9.30 skal Københavns Byret tage stilling til, om den 30-årige Rosenborg-angriber er skyldig i at have udøvet simpel vold mod en taxichauffør for to måneder siden.

Bendtner er tiltalt for at have slået taxichaufføren ned og efterfølgende sparket ham i ansigtet, så han fik dobbelt kæbebrud. Chaufføren er tiltalt for forsøg på vold. Begge nægter sig skyldige.

Hvis retten kommer frem til, at den kontroversielle angriber har brudt loven, så er landsholdskarrieren med stor sandsynlighed forbi. Landstræner Åge Hareide har for længst slået fast, at det er “utænkeligt” med en voldsdømt spiller på landsholdet.

– Det vil være utænkeligt at have en mand dømt for vold på landsholdet, hvis det skulle komme så vidt, sagde Åge Hareide i september, da voldssagen kom frem.

DBU holder øje

Bendtners skæbne vil fredag blive fulgt flere steder i Dansk Boldspil-Union (DBU). Både hos den nyansatte fodbolddirektør, Peter Møller, og i fodboldens etiske udvalg.

– Den konkrete sag er man nødt til at forholde sig til. Også fordi det er et spørgsmål om at miskreditere fodbolden og hele det system, der gerne skulle være et forbillede for unge mennesker, siger Per Larsen, der er formand for fodboldens etiske udvalg.

Han understreger, at DBU er opmærksom på sagen, men ikke nogen holdning til den, før det står klart, hvordan det ender i retten.

– Vi skal ikke sanktionere over for folk, før det er bevist, at de har lavet noget galt, siger han.

Ingen principielle udtalelser

Om DBU rent principielt vil tillade voldsdømte spillere på landsholdet, vil den nyansatte fodbolddirektør, Peter Møller, ikke svare på.

– Den samlede udmelding venter vi med, indtil dommen er afsagt. Vi vil først komme med vores synspunkt, når vi har set og hørt hele sagen blive rullet ud, siger Peter Møller.

Historisk set har voldsdomme ikke forhindret en fortsat karriere i rødt og hvidt. Eksempelvis modtog Stig Tøfting i 1999 en dom for vold i Aarhus, og han fortsatte på landsholdet frem til 2002.

Fodboldkommentator hos Discovery Morten Bruun mener heller ikke, at DBU skal give voldsdømte spillere en tillægsstraf oveni den straf, samfundet har givet dem.

– Bliver Bendtner dømt for vold og får to måneders fængsel, så synes jeg ikke, at der er noget principielt forkert i at udtage ham til det danske landshold. Så har han udstået den straf, samfundet har givet ham, siger Morten Bruun.

– Jeg synes, at det er utåleligt, hvis et fodboldforbund eller en klub lægger en ekstra straf oveni. I den pågældende sag kunne man bare lade være med at udtage Bendtner, for han har ikke niveau til landsholdet længere.

Bendtners balladesager

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner skal fredag i retten i en sag om vold mod en taxichauffør. Gennem årene har den 30-årige angriber været hovedperson i en række uheldige sager.

Herunder et overblik over Nicklas Bendtners balladesager:

September 2018:

* Bendtner sigtes og tiltales senere for vold efter en episode med en taxachauffør i København. Taxaselskabet bekræfter, at der har været et overfald mod en chauffør, at denne ligger på operationsbordet med en brækket kæbe, og at overfaldsmanden er Nicklas Bendtner. Chaufføren tiltales samtidig for forsøg på vold.

Marts 2014:

* Bendtner blev straffet med en bøde af sin engelske klub Arsenal, fordi den danske landsholdsangriber havde været en tur i København uden at have fået tilladelse til det.

* Bendtner var indblandet i en episode med en taxachauffør. Ifølge BT ringede chaufføren til politiet, efter Bendtner havde knappet bukserne op og pisket taxaen med sit bælte.

November 2013:

* Ifølge avisen The Sun blev Bendtner anholdt og fik en advarsel af britisk politi efter mistanke om, at han havde begået hærværk mod den ejendom i nærheden af London, hvor han havde en lejlighed. Bendtner bekræftede, at han sammen med sit følge ødelagde en dør ved et poolområde. De troede, at døren bandt. Bendtner havde et nøglekort til stedet, men døren åbnede ikke. Bendtner undskyldte over for sine naboer.

Marts 2013:

* Bendtner fik frakendt retten til at køre bil i tre år samt en bøde på 842.000 kroner, fordi han med en alkoholpromille på 1,75 kørte mod ensretningen på Gammel Strand i København.

Juni 2012:

* Bendtner fik en bøde på 735.000 kroner og en spilledags karantæne, efter at han i EM-kampen mod Portugal viste sine underbukser og dermed reklamerede for bookmakeren Paddy Power. Firmaet betalte bøden, men Bendtner fik karantæne i VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet. Kampen endte 0-0.

Maj 2012:

* Bendtner fik ifølge avisen Sunderland Echo en bøde på 45.000 kroner for et hattrick af trafikforseelser, som stammede fra 13. maj 2012. Her blev Bendtner vinket ind til siden af engelsk politi, som fandt ud af, at Bendtner ikke havde et kørekort på sig, ikke havde den rette forsikring til at køre bilen, og at hans nummerplade ikke var registreret.

Februar 2012:

* Bendtner mistede i februar 2012 sit kørekort i to måneder, efter han i december 2011 blev stoppet af politiet for en markant fartovertrædelse. Bendtner kørte ifølge chroniclelive.co.uk 166 kilometer i timen, mere end 50 km/t over det tilladte.

December 2011:

* Bendtner blev i december 2011 arresteret af engelsk politi sammen med holdkammeraten Lee Cattermole fra Sunderland for hærværk mod mindst tre biler. Angiveligt havde de sparket på sidespejlene af de parkerede biler, men sagen mod Bendtner blev droppet.

November 2011:

* Bendtner blev i november 2011 politianmeldt for vold mod en gæst på Hotel Marienlyst i Helsingør. Angriberen var oppe at toppes med gæsten midt om natten efter landsholdets venskabskamp mod Sverige. Politiet gik ikke videre med sagen.

September 2011:

* Bendtner blev anholdt i september 2011 i forbindelse med et slagsmål på Hilton Hotel i Gateshead, berettede chroniclelive.co.uk i januar. Anholdelsen skete for at sikre ro og orden.

Maj 2009:

Efter et nederlag til Manchester United i Champions League tog den daværende Arsenal-spiller i byen. Der cirkulerede hurtigt billeder af en på det tidspunkt 21-årig dansker, der tydeligt beruset hjælpes ud til en bil med bukserne hængende midt på lårene og underbukserne blottet. Arsenal-manager Arsène Wenger straffede Bendtner med en bøde.

null

Bendtners arbejdsgiver, Rosenborg, har meldt ud, at man helst havde været voldssagen foruden. Heller ikke her, har ledelsen nogen mening om sagen, før der foreligger en dom. Skulle Nicklas Bendtner få en dom for vold, har han mulighed for at anke til landsretten.

Powered by Labrador CMS