Beate Bille: -Jeg har lært, hvor lidt man skal lytte til andre

20 år i tv- og filmbranchen har lært Beate Bille, at det ikke kan betale sig at ignorere mavefornemmelsen.

Beate Bille er nu aktuel i “Black Widows”. Foto: Scanpix/Søren Bidstrup
Udgivet Opdateret

Hvis der er noget, Beate Bille har lært af sine mange år i rampelyset, så er det, at det kan betale sig at lytte til sig selv.

Den nu 40-årige skuespillerinde fik lidt af en drømmestart på karrieren, for umiddelbart efter at hun blev færdiguddannet på teaterskolen, stod rollerne i kø.

Hendes navn optræder i dag i rulleteksterne til film som “Drabet” og “Fasandræberne” og serier som “Lærkevej” og “Black Widows”.

Lærerig karriere

Karrieren har med andre ord kørt på skinner siden begyndelsen.

Den danske skuespillerinde har også lært en hel del om sig selv undervejs.

– Jeg lærer mere og mere, hvor meget man skal lytte til sig selv, og hvor lidt man skal lytte til andre. Hvis man har en eller anden fornemmelse af, at noget ikke er rigtigt, så skal man lytte til den, siger Beate Bille og uddyber:

– Jeg tror, at da jeg var yngre, var jeg dårligere til at lytte til mig selv, når jeg fik en fornemmelse af et eller andet, hvor jeg bare tænkte: “ej, måske er det bare mig. Jeg er også ung, og min mening tæller ikke”, forklarer Beate Bille.

Aktuel i nordisk serie

Den danske skuespillerinde er netop nu aktuel i anden sæson af den skandinaviske serie “Black Widows”, og også her mærker hun, at hun nu tør sætte spørgsmålstegn ved tingene, hvis der er noget, det undrer hende.

– Jeg synes, at vi er rigtig gode til at lytte til hinanden, fordi vi kender hinanden så godt. Så når der er et lille problem med karaktererne, så synes jeg, det bliver taget seriøst, siger Beate Bille og fortsætter:

– Nogle gange kan det dreje sig om små scener, men det kan farve hele paletten, hvis man ikke tager en scene seriøst. Så der bliver lyttet til det, hvis jeg siger, at jeg ikke forstår, hvorfor min karakter gør sådan og sådan.

Mange års erfaring har modnet Beate

Beate Bille forklarer, at det blandt andet er de mange års erfaring i branchen, der har modnet hende og givet hende modet til at gå med sin mavefornemmelse, men det har også haft en stor betydning, at hun blev mor til datteren Fernanda og senere sønnen Hector.

– Inden jeg blev mor tror jeg mere, at jeg havde den der usikkerhed, så jeg synes egentlig, at mine børn har givet mig en styrke. Men det er lige så meget alderen og erfaringen, som jeg har lært af, så jeg efterhånden er mere sikker på, hvilken vej jeg har lyst til at gå, og hvad der gør mig glad, siger Beate Bille.

Og når hun er ærlig over for sig selv, kommer publikum også til at se en bedre præstation fra hende, understreger hun.

– Jeg tror efterhånden, jeg har lært, at jeg tør ikke lade være med at lytte til min mavefornemmelse. Og jeg tror også bare, at man bliver en bedre skuespiller, hvis man lytter til sig selv og holder hjertet åbent, siger Beate Bille.

Anden sæson af “Black Widows” får premiere torsdag den 20. april på Viaplay.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS