Bagedyst-taber: Jeg var rædselslagen

- Det var skønt og en lettelse, fortæller Gitte Bidstrup Østergaard

Ikke mere bageri i bagedysten for Gitte Bidstrup Østergaard..
Ikke mere bageri i bagedysten for Gitte Bidstrup Østergaard..
Udgivet Opdateret

Endnu en deltager har smidt forklædet i årets udgave af "Den store bagedyst".

Den tredje, der har forladt kagekonkurrencen, er dette års alderspræsident, den 64-årige efterlønner Gitte Bidstrup Østergaard.

- Det var skønt og en lettelse, fortæller Gitte Bidstrup Østergaard, mens hun - meget apropos - er ved at bage hjemme i køkkenet i Brøndby Strand.

- Det var rigtig, rigtig sjovt at være med. Søde, unge deltagere, søde filmfolk og søde dommere, der sagde en masse pæne ting, og så alligevel - på en sød måde - pakkede det ind, at jeg kunne gøre det bedre.

Uskarp smag

Deltagerne dystede i former og farver. I dagens første udfordring skulle de skabe en mosaik af småkager. Men dommerne syntes, at hverken smag eller udseende stod helt skarpt hos Gitte Bidstrup Østergaard.

I den hemmelige udfordring var der comeback til vinderen af "Den store bagedyst" anno 2018, Emil Obel.

Han stod nemlig bag den hemmelige udfordring, en vertikal roulade, som deltagerne skulle efterligne.

Sejlede ud

Marmeladen sejlede for Gitte Bidstrup Østergaard, og det sendte hende på sidstepladsen.

Hun imponerede med sit farverige mesterværk i programmets tredje og sidste udfordring, men de øvrige kagekonkurrenters niveau var højere, lød vurderingen.

- Jeg kunne godt mærke, at det var det. De andre er virkelig, virkelig dygtige. Det kom bag på mig, at de var så dygtige, siger Gitte Bidstrup Østergaard.

Gitte Bidstrup Østergaard har lavet mad hele sit liv. Den treretters menu, som blev serveret til hendes konfirmation for 50 år siden, havde hun selv kokkereret.

Troede jeg var dygtere

Siden har hun også kastet sig ud i at bage søde sager.

- Jeg har jo været vant til, at når jeg har bagt, har det været bedre end de flestes, for de fleste gider slet ikke i min generation. Så jeg troede faktisk, jeg var dygtigere, end jeg var, fortæller Gitte Bidstrup Østergaard.

- Jeg elsker flødeskum, og det er jo bare yt. Nu skal der glaces, opmåles marcipanbånd og isomaltkugler ovenpå. Og det hele skal gøres på tid, og jeg turde ikke tage chancer, og det er jo ikke smart i en konkurrence. Jeg vidste ikke, at jeg var så bange for at give den gas. Rædselsslagen rent ud sagt.

Gitte Bidstrup Østergaard er gået på efterløn og nyder vinterbadning, bagning, bridge og sine syv - snart otte - børnebørn.

Ældste deltager

Men sine 64 år er hun den ældste deltager i årets udgave af "Den store bagedyst", og for hende er det aldrig for sent at tage en udfordring.

- Jeg arbejdede i mange år i psykiatrien og på et flygtningecenter. Så blev jeg skilt og tænkte: Nu skal mit liv da godt nok have en ordentlig rusketur. Så blev jeg lærer, fik kørekort og flyttede til København fra Jylland, fortæller Gitte Bidstrup Østergaard.

- I livet møder man ting. Jeg har for eksempel børnebørn, der er taget til Grønland. Jeg må bare leve med det og håndtere den sorg, det nu er. Så på den måde er bagedysten også en smaddergod øvelse i at være i det, der nu sker.

Blev ugens mesterbager

Mens at Gitte Bidstrup Østergaard altså er ude af "Den store bagedyst", kan SæÞór Kristínsson bryste sig af titlen som denne uges mesterbager.

I næste uges afsnit skal deltagerne vise deres evner ud i marcipan.

Powered by Labrador CMS