Badehotellet er som en familie

Merete Mærkedahl er med i Badehotellet for niende sæson i træk

Også privat har Merete Mærkedahl meget at se til. Sammen med sin forlovede, Anna Windfeld, har hun to børn. (Arkivfoto).
Også privat har Merete Mærkedahl meget at se til. Sammen med sin forlovede, Anna Windfeld, har hun to børn. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Det har været en fornøjelse for Merete Mærkedahl, at hun for niende år i træk har kunnet vende tilbage på optagelserne til "Badehotellet".

Serien er en af de mest populære tv-serier nogensinde, og det kan ifølge skuespilleren forklares med, at den bidrager med så meget lys og glæde - også for hende.

- Det er jo fantastisk. Det er altid så skønt at komme tilbage, fortæller hun.

Det er vigtigt for den 40-årige skuespillerinde, der i "Badehotellet" skildrer stuepigen og skolefrøkenen Otilia, at have en god arbejdsplads.

Som en familie

Ifølge Merete Mærkedahl er skuespillerne på "Badehotellet" blevet som en lille familie.

- Nogle gange skal vi lige tage os sammen for at få noget i kassen, fordi vi hygger os alt for meget. Der er simpelthen så god stemning herude, fortæller hun.

Sidste år var Merete Mærkedahl tæt på at bryde sammen. Det har hun for nyligt fortalt i et længere interview med TV 2. Det skyldtes arbejdsmæssigt pres, en kontrakt, hun ikke kunne komme ud af, og en ubearbejdet sorg over tabet af sin mor.

- Jeg vil meget hellere lave 'Badehotellet' i 30 år end at være på arbejdspladser, hvor jeg har det dårligt, fortæller den 40-årige skuespillerinde. (Stillfoto).
- Jeg vil meget hellere lave "Badehotellet" i 30 år end at være på arbejdspladser, hvor jeg har det dårligt, fortæller den 40-årige skuespillerinde. (Stillfoto).

Hjalp hende

Hun fortalte videre, hvordan holdet bag både "Badehotellet" og Cirkusrevyen, som hun debuterede i sidste år, hjalp hende til at finde fodfæste igen.

Cirkusrevyen kaldte ekstra skuespillere ind, og "Badehotellet" rykkede en uges optagelser, hvilket gav skuespillerinden en måneds pause.

- Det er simpelthen verdens bedste arbejdspladser. De kunne se, at det ikke ville gå. Og de ville gerne passe på mig, sagde hun til TV 2.

Jeg er en af farverne

Merete Mærkedahl bliver nogle gange spurgt, om det ikke er for kedeligt at fortsætte i rollen som Otilia i "Badehotellet". Men skuespillerinden er glad for fortsat at være en del af castet på den populære tv-serie.

- Alle karaktererne er en del af en stor farvepalet. Og jeg er en af farverne. Serien ville ikke være noget uden alle farverne. Vi er alle sammen ansvarlige for den her succes. Det er jeg stolt af at være en del af, fortæller hun.

"Badehotellet" kan ses mandag aften kl 20 på TV 2 eller streames på TV 2 PLAY.

Powered by Labrador CMS