Avengers sætter rystende rekord

Den anmelderroste superheltefilm "Avengers: Endgame" har globalt solgt billetter for 1,2 milliarder dollar.

Der er mange, rigtig mange, der vil se den tre timer lange film. Foto: Scanpix/Mike Blake
Der er mange, rigtig mange, der vil se den tre timer lange film. Foto: Scanpix/Mike Blake
Udgivet Opdateret

Den længe ventede superheltefilm “Avengers: Endgame” har med en helt forrygende åbningsweekend slået flere rekorder for billetsalg.

Marvel-filmen har frem til søndag på verdensplan solgt billetter for 1,2 milliarder dollar – svarende til otte milliarder kroner.

Det oplyser Disney, der distribuerer filmen.

Slår forgænger af banen

Alene i USA og Canada har filmen solgt billetter for 350 millioner dollar. Det overgår klart den hidtidige rekord, som sidste års “Avengers: Infinity War” satte med billetsalg for 257,7 millioner dollar i åbningsweekenden.

Også i blandt andet Brasilien, Frankrig og Kina har filmen slået rekorder.

Den tre timer lange film er blevet rost til skyerne af både anmeldere og fans af det omfattende tegneserieunivers.

Filmen er det sidste og imødesete kapitel i en række af 22 film siden 2007 med populære karakterer fra Marvel som Iron Man (spillet af Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo) og Thor (Chris Hemsworth).

Den opsigtsvækkende åbning overgår de enorme forventninger, der var til filmens billetsalg. Ifølge nyhedsbureauet AP havde filmskaberne håbet på en omsætning i USA og Canada på mellem 260 og 300 millioner dollar.

Disney-hit

Selv om filmen kun har været vist i biograferne i få dage har den allerede solgt flere billetter end blandt andet James Bond-filmen “Skyfall” og Batman-filmen “The Dark Knight Rises” gjorde samlet set.

Disney står ifølge AP for 11 af de 12 film, der nogensinde har solgt flest billetter i deres åbningsweekend.

Disney har også flere mulige succeser på vej i 2019. Heriblandt “Løvernes Konge”, “Toy Story 4” og “Star Wars: The Rise of Skywalker.

Powered by Labrador CMS