Alexandra siger farvel og tak

Nu afvikler hun alt.

Udgivet Opdateret

Grevinde Alexandra er i gang med at afvikle de fleste af sine protektioner og hele sit engagement i det danske kongehus. Det oplyser Alexandra til Se og Hør.

Afviklingen af protektoraterne sker for at grevinden “kan komme videre i sit liv“, som hun selv siger.

Den 3. november afsluttede Alexandra sit arbejde for Landsforeningen Spædbarnsdød og de kommende måneder vil der ske yderligere afviklinger.

Og der er en sammenhæng mellem tingene, siger grevinden til ugebladet:

– Ja, det er der. Jeg har meldt, at ved årets afslutning er der en del, jeg stopper med, ja, siger hun.

Frasiger sig apanage

Alexandra bekræfter, at det hænger sammen med at hun til næste år frasiger sig den apanage – eller årspenge – som hun indtil nu har modtaget.

– Der er flere ting, jeg opvejer. Men det er helt klart, at jeg skal komme videre i mit liv, og jeg er stor tilhænger af, at når vi lukker døre, så er det vigtigt, at vi åbner nogle nye. Og det er lidt svært at åbne nye døre, hvis man bliver ved med at holde de gamle åbne. Nogle gange er det jo nemmere at holde fast i det gamle, det trygge og det nemme, men jeg synes, at det er er vigtigt, at få banet vejen for nogle nye ting, siger hun.

Alexandra har meddelt, at hun fra den 22. juli 2020, hvor prins Felix fylder 18 år og bliver myndig, ikke længere vil modtage årspenge.

De beløber sig ellers til 2,5 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS