Akavet genforening midt i julekalenderen

Måske kan du genkende en af hovedrollerne i DR's julekalender, "Julefeber"? Det kunne Peter Frödin pludselig!

Silas Cornelius Van, Maria Szigethy, Selma Sol í Dali, Joachim Fjelstrup, Bodil Jørgensen og Peter Frödin under fotografering af skuespillerne til DR’s julekalender ‘Julefeber’, på Det Kongelige Teaters kroneloft, hvor store dele af julekalenderen er optaget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er udbrudt julefeber på DR1, hvor man hver dag kan følge drengen Bjørn, hans lillesøster, Gro, og balletpigen Frede i årets nye julekalender, “Julefeber”.

Meget af julekalenderen udspiller sig på Det Kongelige Teater. Og her skulle det også vise sig, at skuespillerne bag balletpigen Frede og balletmesteren faktisk havde noget helt andet tilfælles.

Artiklen fortsætter under videoen.

14-årige Maria Szigethy og skuespiller Peter Frödin havde nemlig mødt hinanden tilbage i 2017 under optagelserne af programmet “Danmark har talent”

Den dengang tiårige Maria Szigethy gjorde nemlig sin entré på scenen som den ene del af comedy-duoen “Rica og Tudi”.

– Da hun optrådte i “Danmark har talent”, havde hun lilla hår. Så vi havde optaget “Julefeber” i ret lang tid, før jeg fandt ud af, at det var hende, siger Peter Frödin, som har været dommer i “Danmark har talent” gennem flere sæsoner.

– Hun var jo min guldknap!, husker Peter Frödin.

Sendt direkte videre

Ved at trykke på guldknappen gav dommeren Maria Szigethy en billet direkte fra audition-runden til liveprogrammerne.

– Hun er et kæmpe talent, altså helt fantastisk! Gudskelov, jeg så helt rigtigt, da jeg gav hende min guldknap, lyder det fra Peter Frödin.

Under optagelserne til “Julefeber” havde Maria Szigethy, som er kusine til realitypersonligheden Amalie Szigethy, ikke noget problem med at genkende den erfarne skuespiller.

Men hun syntes alligevel ikke, hun ville sige noget.

– Jeg var lidt nervøs. Jeg vidste ikke, om jeg skulle gå over og sige “hej”. Jeg tænkte, om han mon kunne huske mig. Og det blev lidt halv-akavet. For jeg skulle til at sige det, men så sagde jeg det ikke.

– Så gik der noget tid. Og så spurgte han, om ikke vi kendte hinanden – om ikke han havde set mig før. Og så kom vi ind på det, fortæller Maria Szigethy, som altså har en af hovedrollerne som balletpigen Frede i “Julefeber”.

Maria Szigethy har altid elsket at stå på en scene, og faktisk var hun på nationalt tv allerede som otteårig.

Her kunne man se hende svine danske komikere til ved “Zulu Comedy Galla” i 2015.

“Julefeber” kan ses hver aften frem til den 24. december på DR1 og fra om morgenen på DRTV.

Powered by Labrador CMS