Afdøde prins Henrik bliver æret

Prinsen, der døde i februar, æres med en helt speciel blomst.

Prins Henrik hædres med en helt ny rose. Det sker den 1. juli. Pressefoto.
Prins Henrik hædres med en helt ny rose. Det sker den 1. juli. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Prins Henrik bliver nu æret med en ny rose.

Kongelig skuespiller og rosenelsker Ghita Nørby navngiver den helt nye rose til minde om prins Henrik.

Rosens navn er en dyb hemmelighed

Den nye rose er forædlet af den danske og internationalt anerkendte rosenforædler Rosa Eskelund.

– Navnet er en dyb hemmelighed, men jeg kan godt afsløre, at den nye rose til ære for prins Henrik er en vidunderlig skønhed med en smuk farvekombination i let orange over i det laksefarvede. Og så har prins Henrik selv valgt den, fortæller rosenforædler Rosa Eskelund i en pressemeddelelse.

Overværes af 400 personer

Rosen navngives 1. juli klokken 11. Rosen er til ære for prins Henrik, der døde den 13. februar i år.

Begivenheden overværes af omkring 400 gæster som deltager i 18. World Rose Convention 2018, som for første gang nogensinde finder sted i København og har kronprinsesse Mary som protektor.

– Det glæder mig så meget, at prins Henrik endelig får sin egen rose. Han fortjener en rose, og jeg er bare så lykkelig over, at prinsen selv nåede at vælge den. Smukkere kan det ikke blive, siger Rosa Eskelund, der gennem sit forædlingsgartneri ’Roses Forever’ har opnået international anerkendelse for forædling af mange smukke haveroser, der tæller flere guldmedaljevindere.

Fortæller om oplevelser med prins Henrik

I forbindelse med navngivningen på Fredensborg Slot vil Ghita Nørby og rosenekspert Torben Thim fortælle om deres oplevelser med prins Henrik. Ghita Nørby havde således glæden af at lære prinsen at kende gennem deres samarbejde i WWF (Verdensnaturfonden) og gennem hendes kunstneriske virke.

Torben Thim har ved flere lejligheder mødt prins Henrik blandt andet på Château de Cayx i Frankrig. Torben Thim står bag mange tegninger til haveanlæg til Slotte og Herregårde i ind og udland.

Den nye rose til ære for prins Henrik vil senere kunne beundres på Fredensborg Slot, og mon ikke den også finder vej til haven ved slottet i Cayx.

Powered by Labrador CMS