Aerosmith-forsanger vil suge kultur før dansk koncert

Til juni kommer Aerosmith til Danmark. Forsanger Steven Tyler glæder sig, men er også klar til at sige farvel.

Steven Tyler kommer til Danmark med Aerosmith. Foto: STEVE MARCUS/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

De var kun unge knægte, da de første gang spillede i Europa, men siden er det for hitbandet Aerosmith blevet til mange ture over Atlanten for at give koncerter.

Snart tager de turen igen.

Den 5. juni kan man således opleve Steven Tyler, Joe Perry og resten af slænget fra Boston, Massachusetts, i den nyopførte Royal Arena i Ørestad.

Steven Tyler glæder sig

Det er noget, de glæder sig til, fortæller Steven Tyler over telefonen til Ritzau Fokus.

– Det er fantastisk, det er et stykke tid siden, vi har spillet der, men jeg elsker Europa.

– Det var her, vi virkelig gjorde vores første erfaringer som band, siger den karismatiske forsanger, der senest optrådte i Danmark, da bandet gæstede Horsens i 2014.

Aerosmith blev dannet i 1970, og det følgende årti cementerede det sig som et af verdens mest populære rockbands.

Undervejs i den lange karriere har nogle af medlemmerne været ude af bandet i et par år, men når Aerosmith står på scenen i Danmark i juni, er det i den opstilling, bandet har været i siden 1971, hvor gruppen for alvor fandt sin lyd.

– Vi er stadig et fedt band, og vi har de originale medlemmer med. Det gør mig stadig glad, når jeg optræder med bandet, siger Steven Tyler.

Runder 70 år næste år

Sangeren runder 70 år i 2018, og han kan da også godt mærke, at han ikke længere er helt ung. Det har en betydning for, hvordan han er nødt til at passe på sig selv.

– Vi optræder knap to timer, og som forsanger når jeg at smide et halvt kilo på sådan en aften, afslører han.

– Jeg er altid på en særlig diet og træner for at have energi, og ikke kun i forbindelse med vores shows. Jeg er nødt til at holde mig i form, for ellers ender det med, at jeg bliver træt på scenen.

– Det er ikke nemt at være forsanger i Aerosmith. Det er et ret vildt band at holde trit med, siger den verdensberømte sanger og griner.

Fridage

Både før og efter den danske koncert den 5. juni er der lagt fridage ind.

Og det er vigtigt for Steven Tyler, der gerne vil nå at se andet end hotelværelser og tourbusser, når han er afsted.

– Jeg vil gerne have et par dage fri, hvert sted vi spiller, så vi kan nå at lære byerne lidt at kende, og man kan nå at møde nogle mennesker, siger han.

Også op til selve koncerten tager han den med ro.

– Jeg plejede at sige, at jeg gurglede barberblade og wrestlede med alligatorer inden hvert show, men i virkeligheden laver vi vores meet ‘n’ greet og mødes med fans og hænger lidt ud med folk og suger lidt af deres kultur til os, forklarer han.

Men selv om Steven Tyler og resten af Aerosmith stadig nyder livet som turnerende band, så lakker det også mod enden, erkender Steven Tyler.

Tidligere har sangeren kaldt turnéen for en “farvel-tour”, men han er ikke helt så skråsikker på, om det bliver den aller-aller-sidste længere.

– Vi har ikke besluttet os i bandet, vi har ikke taget den snak endnu. Men tiden nærmer sig. Alle gode ting har en ende. Jeg kan ikke lide tanken om, at det her skal være slutningen, men vi må se, hvad der sker, siger han.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS