Åbner op om hård tid

Skuespillerinden Iben Hjejle har fået mere overskud i hverdagen efter tre måneders gennemgribende trænings- og kosteksperiment for at opnå en sundere krop

Iben Hjejle er uddannet fra Statens Teaterskole i 1996 og fik sit store gennembrud i dogmefilmen 'Mifunes sidste sang' i 1999. Siden har hun medvirket i en lang række danske film og tv-serier som 'Anna Pihl', 'Klovn' og 'Dicte'.
Iben Hjejle er uddannet fra Statens Teaterskole i 1996 og fik sit store gennembrud i dogmefilmen "Mifunes sidste sang" i 1999. Siden har hun medvirket i en lang række danske film og tv-serier som "Anna Pihl", "Klovn" og "Dicte".
Udgivet Opdateret

Det har været en hård og udfordrende rejse mod det sundere liv for skuespillerinden Iben Hjejle, som har deltaget i tv-programmet "12 uger i helvede".

Et program, hvor seks kendte danskere deltager i et intenst eksperiment for at blive sundere.

For den slanke Iben Hjejle var det ikke drømmen om et stort vægttab, som fyldte, men snarere et ønske om at komme i bedre form og forbedre sin generelle sundhed efter at have ramt de 50 år.

- Jeg kan ikke tåle så meget længere, derfor var det vigtigt at blive stærkere i min slappe krop, siger Iben Hjejle.

Hun besluttede at gøre noget ved det, inden hun for alvor blev plaget af de skavanker, som hun allerede var begyndt at mærke lidt til.

En stor udfordring

Men det var en udfordring at gennemføre tre måneders intensiv kost- og træningsomlægning for den 50-årige skuespillerinde.

- Det var helt vildt hårdt og særligt i starten. Måske fordi jeg var ret trodsig og syntes, de mange restriktioner passede utrolig dårligt til mig.

I programmet må deltagerne hverken spise sukker eller drikke alkohol.

Samtidig skal de faste 16 timer i døgnet og følge en striks kostplan.

Derudover skal de powerwalke i en time hver morgen og udføre en times træning seks dage om ugen.

- Det kræver, at man virkelig vil det, for det er simpelthen så hårdt at gennemføre sådan et program, siger hun.

Hårdt at være social

Selv om det selvfølgelig var hårdt at overholde de mange regler, var det hårdeste at være social, fordi hun opdagede, hvor meget mad egentlig betød for de sociale relationer.

- Man er så alene i det her, og det er virkelig svært, særligt når man er ude blandt andre. Jeg må da også indrømme, at jeg er faldet i og har spist nogle ting, som ikke var en del af kuren, siger skuespillerinden og tilføjer:

- Det er rigtigt hårdt at have en hverdag ved siden af det her.

Derfor har det været en fordel, at hun i perioden primært har lavet sin podcast "Sitter", da det er mere fleksibelt, og fordi podcasten er lavet sammen med veninden og tv-værten Signe Lindkvist, som også deltager i eksperimentet.

Mere overskud

Selv om den 50-årige skuespillerinde ikke har set de store fysiske forandringer efter de tre måneder, kan hun mærke, hun har fået mere overskud.

- Godt nok har jeg ikke gennemgået nogen store fysiske forandringer, men jeg kan mærke det så meget på mit humør, og hvordan jeg går til verden, siger skuespillerinden.

I '12 uger i helvede' indgår seks kendte danskere i et gennemgribende eksperiment for at opnå en sundere livsstil og krop på tre måneder.
I "12 uger i helvede" indgår seks kendte danskere i et gennemgribende eksperiment for at opnå en sundere livsstil og krop på tre måneder.

Derfor har hun også fundet lysten til at opretholde den sunde livsstil og går fortsat 60 minutters powerwalk hver dag.

- Jeg har fået blod på tanden. Det giver lige pludselig mening for mig at træne, og det har det ikke gjort før, siger Iben Hjejle.

De andre deltagere i eksperimentet er musikproducer Mich "Cutfather" Hedin, tv-vært Signe Lindkvist, skuespiller Esben Dalgaard, komiker Simon Jul og skuespillerinde Anne Louise Hassing.

Programmet bliver sendt på Discovery+ og Kanal 5 hver torsdag.

Powered by Labrador CMS