70 år i dag

Anne Linnet er blevet en del af kulturarven med "Smuk og dejlig". Næste år kan seerne møde hende i programmet "Toppen af poppen"

Udgivet Opdateret

Hun har skrevet og fortolket sange siden teenageårene, og hun gør det fortsat. Nogle er længe undervejs, andre tager kort tid.

Som "Smuk og dejlig", som kom til hende på bare 15 minutter i 1973 efter en bytur i barndomsbyen Aarhus.

Sangen udsprang af en lykkefølelse, efter at hun havde danset med en kvinde, men at den ville blive en klassiker i Shit erne levet af sin musik. Først som medlem af bandet Tears og senere med Shit er med "Jeg er jo lige her" som det bedst sælgende album.

Også hendes fortolkninger af Tove Ditlevsens tekster står højt hos mange.

Ikke mindst "Barndommens Gade", som Anne Linnet sang ved veninden Ritt Bjerregaards begravelse i februar.

På mormors flygel

Senest udkom i efteråret 2022 det firedobbelte album "Sange til livet", der indeholder 50 numre, hvoraf hun spiller de fleste på sit Andreas Christensen-flygel.

Det fik hun som ung i gave af sin mormor, og siden har det 100 år gamle klaver fulgt hende.

Anne Linnet er mor til syv.

De to ældste har hun med afdøde musiker og komponist Holger Laumann, som hun blev skilt fra i 1985.

Anne Linnet har med sin guitar rejst landet rundt for at optræde på blandt andet festivaler. Kirkekoncerter er kommet til. I år giver hun 12 i forskellige danske byer. (Arkivfoto).
Anne Linnet har med sin guitar rejst landet rundt for at optræde på blandt andet festivaler. Kirkekoncerter er kommet til. I år giver hun 12 i forskellige danske byer. (Arkivfoto).

Desuden har hun sønnen Alexander, som selv er sanger under navnet Xander, ligesom hun har to yngre børn, Isolde og Nemo, med Tessa Franck, som hun levede i et registreret partnerskab med indtil 2013.

Lysebrun hundehvalp

Foruden de biologiske børn er Anne Linnet adoptivmor til et søskendepar, Maria og Peter, fra Rumænien.

For nylig er en lysebrun hundehvalp af racen border collie flyttet ind i privaten på Holmen i København, hvor hun også har sit lydstudie.

Powered by Labrador CMS