Skuer sjældent bagud

Livets store valg og fravalg optager sjældent tankerne hos Nanna Øland Fabricius

Udgivet

Nanna Øland Fabricius i 'For evigt'

Nanna Øland Fabricius, kendt som Oh Land, spiller en hovedrolle i den nye danske film 'For evigt'.

Filmen, instrueret af Ulaa Salim, blander klimakrise og kærlighedskvaler i et science fiction-univers.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Står valget mellem at følge en kringlet sti ind i en mørk skov, hvor det ikke er til at se, hvad der gemmer sig bag næste hjørne, og en stor åben motorvej, vælger Nanna Øland Fabricius med sikkerhed den første mulighed.

- Jeg opsøger ret meget det ukendte eller det spændende i nye situationer. For når jeg står midt i det ukendte, er jeg hele tiden på vagt og meget opmærksom på alt, hvad der sker, siger sangeren, sangskriveren og X-factor-dommeren, der bedst er kendt under kunstnernavnet Oh Land.

Ny dansk film

En af de kringlede stier har ført hende til den nye danske film "For evigt", som netop har ramt landets biografer, og hvor hun indtager en af hovedrollerne.

- Jeg er meget spændt på, hvordan folk tager imod den. Lige nu er jeg ikke selv helt sikker på, hvad det er, vi har lavet. Jeg har været med i alle mulige processer af projektet, så jeg glæder mig til at se den som en helhed, og så glæder jeg mig til folks reaktioner, siger Nanna Øland Fabricius.

Science fiction

"For evigt" er skrevet og instrueret af den prisbelønnede danske instruktør Ulaa Salim. Filmen foregår i et science fiction-univers, hvor klimakrise og kærlighedskvaler vikles ind i hinanden.

Fortællingen følger videnskabsmanden Elias i skikkelse af Simon Sears, der i gensynet med ekskæresten Anita, spillet af Nanna Øland Fabricius, bliver konfronteret med det liv, han kunne have haft, hvis han havde valgt en tilværelse med hende i stedet for at vie sit liv til at forsøge at forhindre en hastigt kulminerende klimakatastrofe.

I det nye danske science fiction-drama "For evigt" indtager Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land, både en af hovedrollerne, og så har hun skrevet en sang til filmen.

- Det er et stort tema i filmen, at de valg, du træffer nu, har stor indflydelse på din fremtid. Hver gang du tager et valg, tager du også et fravalg. Det gælder både i kærlighed og i klima, at de valg, vi tager, har nogle store konsekvenser for vores liv, siger Nanna Øland Fabricius.

Tænker ikke meget over det

Personligt plages hun sjældent af spørgsmål om "hvad nu hvis?" på samme måde, som hovedkarakteren gør i "For evigt".

- Jeg tænker ikke sindssygt meget over fortiden. Jeg er heller ikke specielt nostalgisk. Jeg har efterhånden boet ret mange steder. For eksempel syv år i New York. Men det er sjældent, at jeg savner det. Jeg bekymrer mig mere om det, jeg laver lige nu, og hvad jeg skal lave i morgen.

Når Nanna Øland Fabricius står over for nye valg i tilværelsen, grubler hun heller ikke synderligt meget over, om hun nu vælger rigtigt eller ej.

Har stærkt kompas

- Jeg tror bare, jeg har et meget stærkt kompas, som jeg på en eller anden måde har opbygget gennem hele mit liv. Det gør, at jeg på en eller anden måde godt ved, hvad det er for en retning, jeg skal gå i, selv om det kan føles farligt, eller som om jeg er faret lidt vild, siger hun.

Fodtrin ud i ukendt land fordrer hendes vigtigste force, nemlig fantasien, som har udstukket ruten for hendes levevej i snart tyve år.

- Min fantasi er min største skattekiste, og jeg gør meget for at holde den ved lige og fodre den. Både fordi det er sjovt, men også fordi, at hvor nogle mennesker er gode til at regne, så har jeg bare altid haft succes med "at finde på", og gå ned ad stier, jeg ikke ved, hvor ender.

Strikker

I øjeblikket fodrer Nanna Øland Fabricius blandt andet sin fantasi med at strikke en masse forskellige garnstumper sammen uden egentlig rigtigt at vide, hvad det ender med at blive til.

Samme fornemmelse har hun med filmen "For evigt". 

Men selv om hun er spændt, hersker der også en stor ro i maven.

Har været tryg

- Lige nu har jeg ikke hundrede procent begreb om, hvad det er, vi har lavet, men jeg har hele tiden været meget tryg i samarbejdet med Ulaa (Salim, red.), siger hun og fortsætter:

- Det er en af grundene til, at jeg overhovedet har kastet mig ud i det. Jeg har hele tiden kunnet mærke, at Ulaa har været dedikeret og ambitiøs, og derfor har jeg også haft tillid til, at han laver noget godt.

"For evigt" kan ses i biograferne nu.

Powered by Labrador CMS