Kærlighedskriger kommer til Fyn

Tinderbox har fået den amerikanske rockstjerne Lenny Kravitz på plakaten til sommerens festival

Udgivet Opdateret

Det amerikanske rockikon Lenny Kravitz er tilbage på plakaten til den fynske festival Tinderbox.

Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Han blev tidligere offentliggjort til at spille på 2020-versionen af festivalen i Tusindårsskoven, men corona satte midlertidig en stopper for festivalen.

- Vi har kæmpet for at få Lenny Kravitz tilbage på plakaten, så vi kan give vores publikum det brag af en rockkoncert, vi synes, de fortjener, siger festivaldirektør Brian Nielsen i meddelelsen.

Megahits

Han tilføjer, at Kravitz er en af de mest inspirerende artister inden for rockverden. Her har han leveret megahits som "American Woman" og "It Ain't Over Till It's Over", som gæsterne på sommerens Tinderbox kan se frem til at skråle med på.

Han har gennem sine mere end tre årtier lange karriere vundet en række prestigefyldte musikpriser samt solgt 40 millioner plader verden over.

Lenny Kravitz spillede i sommers ved en klimakoncert i Paris. Næste sommer spiller han på Fyn. (Arkivfoto)

Kort inden han rejser til Danmark for at gæste den fynske festival, udkommer han med et nyt album. I foråret 2024 udkommer hans nyligt annoncerede album "Blue Electric Light".

Suspekt kommer også

Kravitz kommer til at stå side om side med blandt andre den canadiske Avril Lavigne og det danske band Suspekt på plakaten.

De er blandt navnene, der tidligere på måneden blev annonceret til festivalen.

Guldimund

Flere danske navne vil også være med til at sætte gang i festivalen. Blandt de nye navne er blandt andre Guldimund, som de seneste år er blevet populær blandt det danske publikum.

SUSPEKT

Suspekt er en dansk rapgruppe, som består af de tre medlemmer Bai-D, Orgi-E, Rune Rask. Alle tre er opvokset i Albertslund. Gruppen er et af de bedst kendte navne i dansk hiphop, og har modtaget positive anmeldelser, specielt for deres albums 'Prima Nocte', 'Elektra' , 'V', '100% Jesus' og 'Sindssyge Ting'.

Stilmæssigt laver Suspekt rap med en hård, kontant stil i både musik og tekster. Deres stil er blevet henvist til som horrorcore.

Suspekt har optrådt på Roskilde Festival, Smukfest, Northside og Tinderbox m.fl, og gruppen har samarbejdet med artister som Kendrick Lamar, Schoolboy Q, Lukas Graham, Tina Dichow, Benal og Jooks.

Kilde: Wikipedia

Han er især kendt for sangen "Det' kun vigtigt, hvad det er" fra i 2023, som han blandt andet optrådte med på dette års Roskilde Festival.

Benjamin Hav

Derudover har Tinderbox blandt andet offentliggjort navnene Benjamin Hav & Familien, Jonah Blacksmith, Pil og Tina Dickow.

Tinderbox vil frem mod sommer annoncere flere navne til festivalens fem scener.

Festivalen finder sted fra torsdag den 27. juni til lørdag den 29. juni 2024.

Powered by Labrador CMS