Enmandshær vender tilbage

Et par tusinde aktivister og Torsten Gejl reddede Alternativet fra opløsning efter intriger og magtkampe. 30. januar fylder han 60 år

Udgivet Opdateret

Alternativet var latterliggjort, dømt ude, i opløsning. Selv stifter Uffe Elbæk havde forladt partiet.

Men et par tusinde aktivister og Torsten Gejl reddede partiet fra at måtte forlade Folketinget. De fortsatte, da alle andre forlod partiet i protest over nyt lederskab.

Efter flere år med intriger og magtkampe faldt der endelig ro over partiet. Men det var som at holde en fest uden gæster.

Enmandshær

I knap tre år var Torsten Gejl, der 30. januar fylder 60, kendt som partiets enmandshær med over 50 ordførerskaber.

Som politiker havde han et af de største netværk, fordi han repræsenterede partiet på alle områder.

Men da den største politiske krise var overstået, og Alternativet mod alle forventninger fik et flot folketingsvalg, blev Torsten Gejl ramt af en stor personlig krise.

Med nytårets komme er Torsten Gejl netop vendt tilbage til dansk politik efter en længere sygemelding på grund af stress. Tirsdag den 30. januar fylder han 60 år.

Kunne knap gå eller sidde

Med nytårets komme er Torsten Gejl netop vendt tilbage til dansk politik efter en længere sygemelding på grund af stress. Det kan virke paradoksalt, når partiet kæmper for en 30 timers arbejdsuge.

Da han i august meldte sig syg, kunne han knap gå eller sidde, og hans skuldre brændte af smerte. Hans stress havde sat sig i kroppen.

Nedturen kom først efter Alternativets flotte valg, hvor Torsten Gejl fik selskab af fem kolleger, som kunne aflaste ham. Men Gejl selv var fortsat i for højt tempo.

Prioriterer meditation

Nu ser han i stedet frem til at finde en ny måde at være politiker på. Han vil være bedre til at prioritere sin meditation og sin træning, så han får afløb.

En af partiets mærkesager er naturen, som han nyder at omgive sig med. Han dykker, fisker, vandrer og sover jævnligt under åben himmel.

FØDSELSDAG

En fødselsdag er den dag i året, hvor en person er født, hvilket ikke må forveksles med en persons fødselsdato, der er den dato personen fødtes (angivet ved dag, måned og år).

Før 1814 var det ikke dagen for fødslen, der blev opført i kirkebøgerne – det var kun dåbsdagen.

I mange kulturer er der tradition for at festligholde fødselsdagen hvert år med særlig fokus på 'runde' fødselsdage.

Der er tale om rund fødselsdag, når alderen er delelig med tallet ti. Runde fødselsdage fejres ofte med en større fest.

Ved 100-års fødselsdage er der tradition for et festtelegram fra HM Dronningen. 

'Halvrunde' fødselsdage er øvrige tal delelige med 5.

Kilde: Wikipedia

Naturen får ham til at slappe af og giver et afbræk.

Anti-materialistisk

Torsten Gejl er som partiet meget lidt materialistisk - måske bortset fra når det handler om overlevelsesgrej.

Dermed ved han, hvad han skal ønske sig, når han kan fejre sin fødselsdag med sine snart voksne børn og sin kæreste, som han skal giftes med til sommer.

Powered by Labrador CMS