Død efter lang sygdomsperiode

Blev betragtet som en nøgleperson i det danske kulturliv

Udgivet

Den danske kunsthistoriker Karsten Ohrt, der blandt andet er kendt fra sin tid i toppen af Statens Museum for Kunst og som en nøgleperson i dansk kulturliv, er død efter længere tids sygdom.

Det skriver Jyllands-Posten.

Karsten Ohrt blev 70 år gammel.

Optaget af kunsten

Allerede som helt ung blev han optaget af kunstens verden.

I et interview med Kristeligt Dagblad sidste år fortalte han om sit første kunstsamarbejde, da han fik kunstneren Paul Cederdorff til at illustrere sine digte, da han gik på gymnasiet i Holstebro.

Selv om Karsten Ohrt indtil sit 70. år selv skrev sine egne sangtekster og melodier, blev det andres kunst, der drog kunsthistorikeren.

Karsten Ohrt har i sin 40 år lange karriere kommet omkring indtil flere bestyrelses- og topposter i den danske kunstverden. Her ses han foran en skulptur af Danh Vo i den aktuelle udstilling We the People på Statens Museum for Kunst. (Arkivfoto). - Foto:

Bestyrelses- og topposter

I sin 40 år lange karriere kom han omkring indtil flere bestyrelses- og topposter i kunstverdenen, hvorfor han også er blevet beskrevet som en af de mest indflydelsesrige personer i det danske kulturliv, skriver Jyllands-Posten.

Særligt er Karsten Ohrt kendt fra sin tid som direktør for Statens Museum for Kunst og senere direktionsformand for Ny Carlsbergfondet.

LÆS OGSÅ:https://www.nyheder.dk/indland/kendt-dansker-dod-efter-laengere-tids-sygdom/1724541

dødsfald

Powered by Labrador CMS