Det vidste du måske ikke om Frederik

Hvorfor bliver kronprinsen kaldt Pingo, og er han tatoveret? Det og mere om den kommende konge kan læses her.

Udgivet Opdateret

Det er næppe gået manges næse forbi, at kronprins Frederiks titel i dag ændres til konge, når dronning Margrethe kort efter klokken 14 abdicerer fra tronen.

Der er dog ting om Danmarks kommende konge, som måske ikke falder sig lige så indlysende som den snart nye titel.

I faktaboksen her under kan du se nogle ting, du måske ikke vidste om ham.

Vidste du det om Frederik?

* Under de kongelige klæder gemmer der sig to tatoveringer på kronprinsens krop. På højre læg har han en haj tatoveret, og et nordisk symbol pryder højre skulder.

* Kronprins Frederik løb sit første motionsløb som 20-årig under navnet K.P. Frederik. Siden da er listen med sportslige præstationer i den grad udvidet både med ironman, maraton og løb.

Kronprinsens personlige rekordtid på at løbe et maraton er tre timer, seks minutter og 49 sekunder.

* Det er ikke kun kronprinsens egne sportspræstationer, der interesserer ham. Fodbold har også prinsens hjerte. Selv erklærede han i 2009, at han holder med AGF. Entusiasmen for superligaholdet begyndte, da han boede i Aarhus i sin studietid.

* Kronprins Frederik havde et nært forhold til sin mormor, dronning Ingrid. Det var også hende, der lærte den unge prins at cykle.

* Inden kronprinsen fandt kærligheden i Mary Elizabeth Donaldson, har han haft syv kærester - officielt i hvert fald. De tidligere kærester er blandt andre Maria Montell, Katja Stokholm og Malou Aamund.

* Kronprins Frederiks kælenavn er Pingo. Navnet opstod under hans uddannelse til frømand. På en øvelse, hvor han fik vand i våddragten, pustede dragten sig op, så han lignede og vraltede som en pingvin - deraf Pingo.

* Kronprinsen har en offentlig playliste på Spotify. Den hedder "Kronprins Frederik: Hans livs soundtrack", og sangene er udvalgt af kronprinsen sammen med forfatteren Jens Andersen, som i 2017 udgav portrætbogen "Under Bjælken" om kronprins Frederik.

På playlisten optræder blandt andre David Bowie, Guns N'Roses, Thomas Helmig, Kashmir, Eminem, Radiohead, Nephew og Alicia Keys.

Kilder: Ritzau, Spotify, Dansk Metal, BT, Ekstra Bladet, Familie Journal, Alt for damerne, Den Store Danske

 

Under VM i dragesejlads viste kronprins Frederik sin tatovering frem. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS