De rotter kan rykke

Knivskarp og tempofyldt humor i Danmarks ældste revy 

Jan Schou, Christine Astrid, Mikkel Schrøder og Pernille Schrøder.
Offentliggjort

( Rottefælden: 5 ud af 6 stjerner)

Det kan godt være, at Rottefælde revyen er Danmarks ældste revy. Men revyen er hverken træt eller nedslidt efter de 137  år i Caroline Amalieskoven i Svendborg.

Tværtimod klapper alt til perfektion i Rottefælden anno 2025.

Højt tempo, fornemme temposkift, en fremragende timing  og tekster, der kan syde, svie, kalde på det stille smil og den rungende latter.

De fire garvede revy-rotter Jan Schou,  Christine Astrid, Mikkel Schrøder og Pernille Schrøder pisker over scenegulvet og trækker professionelt publikum med sig i alle retninger under den to timer lange forestilling.

Vel er der lagkage og lidt billige point undervejs. Og tak for det. Humor behøver ikke altid at være så gennemtænkt, at man ikke kan finde ud af, hvornår man skal grine.

Vi har de tre småfulde fodboldfans, som mødes ved pissioret, hvor der opstår problemer med at holde på både tændstikker, smøger, øldåse og de ædlere dele. 

Ideen er nappet fra YouTube. Men hold nu fast, hvor er det gak-gak og hylende morsomt i kyndige hænder!

Det samme gælder et af revyens højdepunkter, hvor det ældre ægtepar er blevet så senile, at manden lufter radiatoren i en snor og hustruen har glemt, hvor han er.  

Der er mere gak-gak, da Christine skal på date med Morten Speedbåd og fortæller om sine forventninger til Pernille Schrøder. Ud af ingenting lykkes næsten alting i de to veninders vanvittige samtale.

Christine Astrid er aldeles vidunderlig i 'Skål', hvor hun efter sin fyring i firmaet alligevel af egen drift møder op til firmafesten. Hun vakler rundt på scenen i sine højhælede sko, mens hun spreder giftigheder ud om chefen. 

Og heldigvis er bossens egen kone også til stede...

Det lykkes for revy-holdet at skifte mellem gak-gak til helt jordnære problemer - uden at vi som publikum bliver tynget af al for megen dårlig samvittighed.

Danskerne har mange bekymringer om ufred i verden og krigen i Ukraine. Og så er der også lige bøvlet med plastikapslerne på flaskerne og vitawrap plastik, som altid hænger fast, hvor det ikke skal.  

Den slags gør det jo yderst traumatisk at være dansker, forstår man.

I Mikkel Schrøders professionelle hænder lykkes det at komme  flot og helskindet gennem numret.  

Vi kommer også gennem relevante emner som voldsomme prisstigninger på madvarerne, pilleforbrug og børnenes misbrug af de sociale medier.

Sådan er Rottefælden. Sjov, skør, knivskarp - men aldrig ondskabsfuld, belærende eller plat.

Et kapitel for sig er revyens maestro Jan Schou, som har været med i hele 26 år. Nu har den 73-årige revystjerne besluttet sig for at takke af.

Hans betydning for revyen har været kolossal. Det er derfor også et vemodigt punktum, der bliver sat med Schous exit. Heldigvis sker det med maner. 

Selveste dronning Margrethe dukker naturligvis op for at give Jan Schou en lille farvelgave. 

Monarken trisser forgævet rundt på scenen. Men Schou - den utaknemmelige skurk - er ikke til at opdrive. 

Det er majestætsfornærmelse og magi i skøn forening.

Anmeldelse: 5 ud af 6 stjerner

Spilleperiode: 6. juni – 16. august 2025. 

Medvirkende: Jan Schou, Pernille Schrøder, Christine Astrid og Mikkel Schrøder ● Instruktør: Carsten Friis og Christine Astrid ● Kapelmester: Jens Krøyer ● Musiker: Guy Moscoso ● Musiker: Ole Caspersen

 

Powered by Labrador CMS