Dansk forfatter runder skarpt hjørne

Hun har netop holdt bryllup med masser af "stjernestunder". Derfor bliver det en rolig dag, når forfatter Sissel-Jo Gazan fylder 50 år den 20. december

Udgivet

KORT RESUME: Sissel-Jo Gazan

Sissel-Jo Gazan er en dansk forfatter og biolog, kendt for sine videnskabskrimier som 'Dinosaurens fjer' og romanen 'Blækhat'. Hun fyldte 50 år den 20. december.

Hun har boet i Berlin i næsten 19 år, selvom hun tidligere er blevet beskrevet som rodløs. I sin barndom boede hun flere steder i Danmark, herunder Aarhus.

Gazan blev gift med journalist og musiker Allessandro Tomaselli den 1. oktober i år ved en firedages kærlighedsfejring i Italien med 140 gæster.

Hun er mor til tre børn: Lola på 21, Willow på 12 og Frankie Roo på otte. På trods af at være tilfreds med sit liv, ville hun ønske, at hun ejede sin egen bolig i stedet for at leje.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Sissel-Jo Gazan er egentligt uddannet biolog, men det er som forfatter, at hun er blevet folkeeje.

Gennem videnskabskrimier som "Dinosaurens fjer" og romanen "Blækhat", der tog læserne med tilbage til en barndom i 80'ernes Aarhus, har hun mejslet sit forfatterskab ind i manges bevidsthed.

Den 20. december fylder biolog og forfatter Sissel-Jo Gazan 50 år.

Genkender livsfortællinger

Hun er bosat i Berlin og har været det i snart 19 år. En overraskelse for en kvinde, der tidligere er blevet beskrevet som rodløs.

Sissel-Jo Gazan boede i sin barndom flere steder i Danmark. Blandt andet i Aarhus, hvorfra hun trækker på egne erfaringer og erindringer i romanen "Blækhat".

Det gør, at mange læsere kan genkende egne livsoplevelser i hendes fortællinger. Og det er noget af det, der gør Sissel-Jo Gazan stolt over sit forfatterskab.

Flere fællesnævnere

- Det er vidunderligt, at jeg skriver noget, som andre genkender sig selv i. At jeg skriver andres barndomsoplevelser frem, og at folk bliver ramt. Jeg er sikker på, at vi er mere forbundne, at vi har mange flere fællesnævnere, end vi måske lige synes er cool, skriver hun i en mail til Ritzau.

Men livet er mere end arbejde og romaner. Det er også kærlighed. Og den har Sissel-Jo Gazan fundet.

Forfatter Sissel-Jo Gazan har boet i den samme lejlighed i Mitte, Berlin siden 2008. Den 20. december fylder hun 50 år. (Arkivfoto).

Kærlighed ved første blik

1. oktober i år blev hun gift med journalist og musiker Allessandro Tomaselli. Det skete ved en firedages kærlighedsfejring i Italien.

Med 140 gæster fra nær og fjern blev det en "eventyrlig fest med masser af stjernestunder og full blown romantik".

- Det var kærlighed ved første blik. Han er den mand, jeg har ventet på i hele mit voksne liv og i hvis form, jeg har forsøgt at få alle andre mænd til at passe ind i. Pludselig dukkede han så op i den ægte version. Jeg vidste med det samme, da jeg så ham, at vi skal være sammen fra nu af. Han havde det på samme måde. Det er stort at opleve.

Har taget fri

Den nylige bryllupsfejring gør dog, at der ikke er den store runde fødselsdagsfejring på programmet.

Sissel-Jo Gazan skal bruge dagen med sin mand, der har taget fri i anledning af fødselsdagen.

Aftenen skal bruges med venner, Sissel-Jo Gazans eksmand og deres børn. På menuen er der sushi, bao og champagne.

Ro i maven

Sissel-Jo Gazan er mor til tre: Lola på 21, Willow på 12 og Frankie Roo på otte.

Hun fylder 50 med ro i maven. Der er dog én ting, Sissel-Jo Gazan ville lave om, hvis hun kunne:

- Jeg ville godt nok gerne have været inde på boligmarkedet. Jeg bor til leje. Big mistake. Huge.

Powered by Labrador CMS