Bonderøven runder skarpt hjørne

Allerede som barn begyndte idéen om uafhængighed at gro i Frank Erichsen. Den 30. september fylder den selverklærede bonderøv 40 år

Udgivet

Når Frank Erichsen koger æg, skræller gulerødder og hælder mælk op til sine børn, har han ikke været i supermarkedet for at købe det.

Det er hentet ude i hønsehuset, hevet op fra marken og malket fra koen.

Frank Erichsen er i vid udstrækning selvforsynende og har siden 2008 delt ud af sine erfaringer og sit arbejde i programserien "Bonderøven", som i 2021 skiftede navn til "Frank & Kastaniegaarden".

Født og opvokset i Jylland

Om lagkagen, når han fylder 40 år den 30. september, også er lavet af ingredienser fra egen avl, må vise sig.

Frank Erichsen har fødderne solidt plantet i den jyske muld. Her er han født og opvokset og har i dag slået rødder med sin hustru, Theresa Maria Jessing, og parrets to børn, Johan og Alma.

Inspireret af uafhængighed

Allerede som barn begyndte idéen om uafhængighed at gro i ham. Han begyndte at bladre i John Seymours "Håndbog i selvforsyning" og blev betaget af friheden i det.

Efter at have taget 10. klasse på en naturefterskole rejste Frank Erichsen til Norge for at gå på håndværks- og friluftshøjskole. Efter opholdet arbejdede han på en gård og lærte at klare sig i naturen.

Frank Erichsen, der fylder 40 år 30. september, blev i 2021 medlem af et FN-organ, hvor han har rådgivet om beskyttelse og genoprettelse af naturen verden over. (Arkivfoto).

Købte hestenes gård

Frank Erichsen rejste hjem igen og tilmeldte sig et studenterkursus. Da han fik huen på - den, der i dag er erstattet af en sixpence - købte han et par gamle heste af kusken fra vognturen.

De blev opstaldet på en gård - Kastaniegaarden. Da ejeren døde, købte Frank Erichsen ejendommen, som han siden har boet i.

Frank Erichsen har i mere end 15 år delt ud af sit selvforsynende liv og bæredygtighed i bedste sendetid. 

Først på DR2 og siden på hovedkanalen DR1 på grund af programmets popularitet. Siden er programmet blevet solgt til udlandet.

Stærkeste drøm

Drømmen om selvforsyning er det, der brænder stærkest i ham, sagde han i et interview med Kristeligt Dagblad tilbage i 2015.

- Gennem mine handlinger og med mine hænder kan jeg gøre det her for min familie, mine naboer og mig selv.

Vil gøre forsket

- Jeg har altid været af den opfattelse, at den jordlod, som jeg har tilkæmpet mig, er det sted i verden, hvor jeg kan gøre den største forskel, sagde Frank Erichsen til avisen.

FN håber, at den danske DR-stjerne også kan gøre en global forskel.

Del af FN-organ

I 2021 blev Frank Erichsen medlem af et FN-organ, hvor han har rådgivet om beskyttelse og genoprettelse af naturen verden over.

- Det er en stor ære, at FN vil gøre brug af den viden og erfaring, jeg har opbygget gennem årene, om naturens livsbetingelser, sagde Frank Erichsen dengang i en pressemeddelelse.

FRANK ERICHSEN

Frank Ladegaard Erichsen (født den 30. september 1983 i Bevtoft) er en dansk tv-personlighed, bonde, foredragsholder og forfatter. Han er kendt fra DR-programmet Bonderøven (2008-nu), hvor han fortæller og udlever sin drøm om selvforsyning på sin gård, Kastaniegaarden, i Revn ved Grenaa på Djursland. 

Hans program er blevet DR2's største succes nogensinde, og det flyttede til DR1 i 2011 som følge af succesen. Det er siden blevet produceret i over 20 sæsoner. Han har udgivet to bøger om selvforsyning.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS